Novosađani, još malo pa kraj nedelje: Četvrtak donosi mnogo dešavanja i lepo vreme

Četvrtak u Novom Sadu biće topao, ali i prepun zanimljivih dešavanja.
Novosađani, još malo pa kraj nedelje: Četvrtak donosi mnogo dešavanja i lepo vreme
Foto: 021.rs
Kraj nedelje se približio, a samim tim ima i više događaja. Pogledajte šta vas sve očekuje u novom danu, možda nađete nešto zanimljivo i za vas.
 
Kao i uvek, mi smo tu da vas informišemo o svim dešavanjima u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Četvrtak umereno oblačan, uz dosta sunca, a temperatura će biti od 10 do 25 stepeni. Duvaće slab i umeren severni i severozapadni vetar.
 
Relativno povoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Kod osetljivih osoba se mogu javiti glavobolja i poremećaj sna.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Banoštora i Sremske Kamenice neće imati struje. Bez struje će biti Slovačka 14-20, 1-9, 13-15, Valentina Vodnika 10-22, 15-23, Hilandarska 2, 2A, 1, gradilište, od 8.30 do 10 časova. Za ostale ulice i naselja pogledajte OVDE.
 
Pojedine ulice kod Novosadskog sajma neće imati tople vode. Kako kažu u Novosadskoj toplani, zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekte na uglu ulica Branka Bajića i Braće Popović, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte u Ulici Branka Bajića od broja 12 do broja 20.
 
Ove ulice bez tople vode će biti od 7.30 časova. Normalizacija u snabdevanju toplom vodom očekuje se istog dana, u ranim večernjim časovima.
 
Zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ložioničkoj ulici broj 19, bez tople vode od 7.30 sati biće Ložionička 1-21, 2-12; Futoški put 14a, b, c, d, e i Bulevar Slobodana Jovanovića 5-7b.
 
Podsećamo vas na radove: 
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na uglu ulica Braće Popović i Branka Bajića zbog izgradnje vrelovoda i vrelovodnih priključaka. Za vreme radova privremeno će biti zauzete saobraćajne trake uz parnu stranu Ulice Branka Bajića u blizini broja 12. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, ukinuto je nekoliko parking mesta u zoni izvođenja radova. Planirani rok za završetak radova je 22. april. 
 
- Izmenjen je režim saobraćaja u delu Ulice Dragiše Brašovana. Izmena režima saobraćaja se odnosi na pešačku stazu, parking i kolovoz u delu Dragiše Brašovana, od broja 8 do broja 16. Prva faza podrazumeva zabranu saobraćaja od broja 14d (14, 14a, 14b, 14c i 14d) do broja 16, a druga faza zabranu saobraćaja od broja 8 do broja 12. Celokupna izmena saobraćaja važiće do 15. aprila.
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se u 20 časova u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45.
 
"Kreativna Evropa: promet evropskih književnih dela i Inovativna laboratorija", u organizaciji EU Info Point-a, biće organizovana u 17 časova u Bulevar Books-u.
 
Otvaranje izložbe grafika Vladimira Milanovića počeće u 19 časova u Ordinaciji Art Cafe-u.
 
Novosadska premijera filma "Radnička klasa ide u pakao" biće u 19 časova u Areni Cineplex.
 
Lila kabare Monike Romić o ženama koje su promenile svet počeće u 20 časova u SKCNS Fabrika.
 
Žurka Sarajevski Dernek počeže u 20h na Spensu.
 
Projekcija japanskog filma "Monster" biće u 21 čas u Salonu u Radničkoj.
 
Nastup Atomskog skloništa biće od 21h u Domu kulture.
 
Red Hot Chili Peppers Tribute Band nastupiće od 22 časa u Gerili.
 
Predstava "Revizor" igraće se od 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta, dok će se od 21 čas na Kamernoj sceni igrati "Mišja groznica".
 
Predstava "Kapetan Nemo" igraće se od 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta.
 
Dečija predstava "Kos i lisica" igraće se od 18 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih.
 
Bend Musical Doctors nastupiće u 22 časa u Pabu Lazino Tele.
 
Office kviz počeće u 19 časova u London pabu.
 
Predavanje "Čudesan svet kvantnog računarstva" održaće se od 18 časova u Kulturnoj stanici Svilara.
 
U okviru ciklusa Svet digitalne umetnosti govoriće se o video umetnosti umetnosti Lisi Prade, iz Španije. Događaj počinje u 14h u Američkom kutku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti