Ko je prvi direktor novog javnog preduzeća u Novom Sadu?

Prvi vršilac dužnosti novog novosadskog Javnog komunalnog preduzeća "Regionalni centar za upravljanje otpadom" biće diplomirani pravnik Svetozar Lekić.
Ko je prvi direktor novog javnog preduzeća u Novom Sadu?
Foto: 021.rs
Ovaj predlog nalazi se pred odbornicima u Skupštini grada. 
 
Kako se navodi u predlogu, nakon što je više lokalnih samouprava potpisalo Ugovor o osnivanju novog javnog komunalnog preduzeća, neophodno je obezbediti uslove za funkcionisanje, pa samim tim i imenovati vršioca dužnosti koji će obavljati poslove upravljanja, najduže do godinu dana, do imenovanja direktora.
Lekić od 2017. godine obavlja funkciju izvršnog direktora za sektor opštih i pravnih poslova u JKP "Čistoća". 
 
Njegove dužnosti su, kako se navodi u biografiji na sajtu preduzeća, organizacija i usklađivanje procesa rada, predlaganje poslovne politike, upravljanje procesom zapošljavanja i primanja kadrova, zastupanje preduzeća u odnosu sa drugim privrednim subjektima, kreiranje planova na mesečnom nivou, i drugo.
 
Po struci je diplomirani pravnik. Diplomu je stekao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Na Fakultetu tehničkih nauka stekao je i zvanje "strukovni specijalista inženjerskog menadžmenta - upravljanje projektima".
Pre nego što je došao na funkciju izvršnog direktora, bio je rukovodilac službe za opšte i pravne poslove u istom preduzeću. 
 
Pre nego što je došao u JKP "Čistoća", Lekić je radio kao koordinator za pravne poslove, portparol i advokatski pripravnik u privatnom sektoru.
 
"Izvršni direktor za ljudske resurse sa iskustvom u upravljanju ljudiskim resursima, zapošljavanjem i angažovanjem zaposlenih, procesima upravljanja performansama, praćenjem licenciranja i evidencijama o ljudskim resursima. Pouzdan i organizovan timski igrač sa sposobnošću da efikasno i efektivno komunicira. Vešt u izgradnji odnosa sa zaposlenima na svim nivoima organizacije. Stručnjak za praćenje kandidata i upravljanje beneficijama. Iskusni menadžer upravljanja projektima sa IT iskustvom, sa analitičkim razmišljanjem i kreativnim pristupom rešavanju problema", navodi se u zvaničnoj biografiji.
 
Osim direktora novog preduzeća, odbornici odlučuju i o imenovanju predsednika i članova Privremenog Nadzornog odbora "Regionalnog centra za upravljanje otpadom".
 
Za predsednika ovog odbora biraće se Srđan Kovačević, a za članove Nebojša Ivanišević i Dragica Todorović. 
 
Podsetimo, novosadska skupština je u decembru prošle godine osnovala javno preduzeće "Regionalni centar za upravljanje otpadom".
Novoosnovana gradska firma "Regionalni centar za upravljanje otpadom" je 15. novosadsko javno preduzeće. Sedište će imati na mestu buduće Regionalne deponije, što obuhvata širi prostor sadašnje Gradske deponije. Ovo preduzeće neće biti samo novosadsko, jer će u njemu manjinske udele imati i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas.
 
Sve opštine učestvuju u osnovnom kapitalu ovog preduzeća, ali srazmerno broju stanovnika. To znači da će Novi Sad ima 67,65 odsto vlasništva, Bačka Palanka 8,95 odsto, Bački Petrovac, 2,14 odsto, Beočin 2,58 odsto, Žabalj 4,43 odsto, Srbobran 2,67 odsto, Temerin 4,78 odsto i Vrbas 6,80 odsto osnovnog kapitala.
  • Divlje deponije

    20.04.2024 20:54
    Inspektori da počnu da rade
    Prvo da upoznaju komunalne inspektore u opštinama kako se reaguje na prijavu postojanja divljih deponija (ako već sami ne znaju gde su) ! U selima decenijama postoje divlje deponije koje niko ne rešava niti uklanja ni kad građani prijave gde se tačno nalaze. Inspektori bi morali da poznaju teren i da znaju gde meštani svakog sela nezakonito bacaju otpad.
  • Mirka

    20.04.2024 12:48
    Ko će to da plati?!
    Hoće i ovi da nam se nakače na račun Informatike?
  • Pera

    20.04.2024 12:35
    Nesa Legenda
    Nesa Ivanisevic odlican decko... ako je to bas Nesa Legenda iz Pezosa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.