Jedna ponuda za skup posao u Novom Sadu: Firme izmeštaju dalekovode kod buduće regionalne deponije

"Energotehnika - Južna Bačka", firma "Jadran" i partnerske kompanije dobile su izuzetno vredan posao izmeštanja tri dalekovoda za potrebe buduće regionalne deponije u Novom Sadu.
Jedna ponuda za skup posao u Novom Sadu: Firme izmeštaju dalekovode kod buduće regionalne deponije
Foto: 021.rs
Posao vredan nešto više od 402 miliona dinara dodeljen je jedinoj grupi ponuđača koja je iskazala interesovanje na ovom tenderu.

Reč je o poslu "ključ u ruke", koji podrazumeva radove na izmeštanju dalekovoda, izradu potrebne dokumentacije, ali i izgradnju nove trase ukupne dužine 6,3 kilometara.
"Elektromreža Srbije" u ovom poslu je investitor, ali je finansijer Grad Novi Sad. Ove strane potpisale su 2. marta ove godine ugovor na osnovu kog se radovi izvode.

Kako se vidi u obaveštenju o dodeli ugovora, na tender su se javile firme koje su ponudile tek nešto manju iznos od procenjene vrednosti celog posla. 
Nosilac posla je "Energotehnika - Južna Bačka", a učestvuju "Geotehnika NS" i "Elem & Elgo" doo, dok je podizvođač "Jadran". Rok koji su ponudili za ispunjenje obaveza je 720 dana, što je oko dve godine.
 
Detalji o poslu
 
Dva od tri dalekovoda koji se izmeštaju izgrađena su 1971. godine, a jedan od njih rekonstruisan je 1982. godine. Treći dalekovod postavljen je 1986. godine.

Kako je poznato, buduća regionalna deponija trebalo bi da u narednih 40 godina zadovoljava potrebe Novog Sada, Bačke Palanke, Temerina, Bačkog Petrovca, Beočina, Srbobrana, Žablja i Vrbasa kroz zajedničku sanitarnu deponiju, reciklažna dvorišta, transfer stanice i postrojenje za kompostiranje otpada.
 
Ukupna površina deponije biće 62 hektara, dok će ceo kompleks imati više od 200 hektara.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

  • Pedja

    03.11.2023 05:05
    Dragi boze
    Pa nema zemlje nigde moraju se izmestat dalekovodi,0a dokle vise lopovluka u 9v9j drzavi!
  • Radoznala

    01.11.2023 21:21
    Da li je tender po propisima
    Bice i izgradnje i ugradnje. Jer dok se namire svi u lancu posao probije realnu cenu. Sistem dozvoljava da se poslovi dodeljuju povlascenim firmama. Promena sistema i kaznjavanje za korupciju dovodi drustvo u red.
  • Realista

    01.11.2023 20:10
    poslovni kriminal
    To više nisu kćerke firme, ovo su pra-unuci firme EPS-a... i naravno, svakom po procenat i svako operiše u svom reonu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti