U Novi Sad sa Rusima i Ukrajincima stižu i njihovi proizvodi - otvara se supermarket

Tokom naredne nedelje na Bulevaru oslobođenju trebalo bi da bude otvoren supermarket koji je specijalizovan za proizvode sa tržišta istočne Evrope.
U Novi Sad sa Rusima i Ukrajincima stižu i njihovi proizvodi - otvara se supermarket
Foto: 021.rs

Iako je u pitanju nemački lanac Miks markt, roba koja se može kupiti dolazi iz Rusije, Ukrajine, Gruzije, ali tu si i baltički, poljski, turski i balkanski proizvodi.

Prema pisanju medija, u ovim supermarketima moći će da se kupe različiti proizvodi - od ruskog kavijara do gruzijskih sireva i poljskog piva. 

Ovaj lanac se proširio i na prostoru Balkanu, od Slovenije do Bugarske.
 
Prema poslednjem popisu stanovništva, u Novom Sadu ima više od 2.700 Rusa, ali je nezvanično taj broj znatno veći.
 
Agencija za privredne registre je ranije saopštila da su državljani Rusije do kraja 2023. registrovali gotovo 9.000 novih kompanija u Srbiji.
 
Rusi i Ukrajinci u Novom Sadu već imaju svoje vrtiće, škole, kafiće, restorane, salone lepote, pa nije čudo da će im biti jednostavnije da u supermarketu pazare robu iz svojih ratom zahvaćenih zemalja.
 
Ipak, u Srbiji je već razvijen lanac ruskih marketa preko Torgservis grupa, koja u Srbiji posluje preko dve kompanije, odnosno dve vrste marketa - Svetofor i Mere market. 
  • Vojvoda

    16.05.2024 20:45
    Nemački marketi MIX u finim bojama ukrajinske zastave ???
  • joooooooj

    28.04.2024 10:11
    Potrošačko
    onaj neki Mix sto je delio flajere se sa tim cenama nece ovde hleba najesti
    Svetofor je druga priča ....
  • Bikovo

    26.04.2024 04:13
    Stigli ste?
    @Iz Rusije

    Dakle, Panonska nizija biće na udaru Tatara ponovo nakon 1242.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.