Međunarodni sajam poljoprivrede od 18. do 23. maja u Novom Sadu, očekuje se oko 1.200 izlagača

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. po redu, održaće se od 18. do 23. maja u Novom Sadu, a očekuje se oko 1.200 izlagača iz 40 zemalja.
Međunarodni sajam poljoprivrede od 18. do 23. maja u Novom Sadu, očekuje se oko 1.200 izlagača
Foto: 021.rs
Izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač rekao je da je to 10 odsto više učesnika u odnosu na godinu ranije.
 
Ove godine, zemlja partner je Evropska unija. 
 
"Verujemo da će EU sa svojih 27 zemalja predstaviti sve svoje aktivnosti iz agrobiznisa, IPARD programe za naše farmere, ali i sve što sprovodi u Srbiji", rekao je Nadlukač.
Najavio je da će kompanija IMT izložiti traktor e30 na električni pogon, koji je bio predstavljen u Hanoveru, a moći će da se vide i traktor od 55 konjskih snaga koji koristi hidrogen kao gorivo, kao i traktor iz brenda Fendt, koji je prošle godine proglašen za traktor godine.
 
Na sajmu će biti izložena i stoka najboljih odgajivača iz Srbije, a biće predstavljeno oko 800 grla goveda, konja, koza i ovaca.
Na programu je i izložba organskih proizvoda i kraft piva, a atrakcija za posetice biće, prema oceni organizatora, javna ocenjivanja goveda, konja i ovaca i to na dan stočara, 23. maja.
 
Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, a grupne 600 dinara po osobi, dok na Porodični dan u sredu, 22. maja cela porodica može da dođe na sajam po ceni jedne ulaznice.
 
Posetioci sa kupljenim ulaznicama imaju priliku da u "Poklon igri", osvoje traktor "Džon dir 5045", a izvlačenje dobitnika je 23. maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti