Policija još nije dostavila zapisnik o tome ko je blokirao Filozofski fakultet u Novom Sadu

Policija još nije dostavila zapisnik sa uviđaja koji je izvršila pre mesec dana kada je tridesetak osoba ušlo na Filozofski fakultet u Novom Sadu i držalo ga blokiranog tokom četiri dana.
Policija još nije dostavila zapisnik o tome ko je blokirao Filozofski fakultet u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako su naveli iz uprave Filozofskog fakulteta, umesto zapisnika su dobili samo potvrdu da su policiji prijavili ulazak "nepoznatih muških lica".
Tokom protesta kojima se tražilo da blokada fakulteta bude prekinuta, zaposleni su dobijali uvrede i pretnje smrću, zbog čega su zatražili od policije zapisnik, kako bi se znalo imenom i prezimenom ko je blokirao fakultet, koliko je tu bilo studenata a koliko osoba koje nemaju nikakve veze sa univerzitetom.
Na Filozofskom fakultetu su naveli da su zaposleni tokom protesta protiv blokade fakulteta, do koje je došlo nakon što je Studentski parlament podneo Etičkoj komisiji prijavu protiv profesora Dinka Gruhonjića zbog navodnog govora mržnje, bili doslovno izbačeni iz zgrade fakulteta.
 
Jedan od učesnika blokade je u zgradu Filozofskog fakulteta 28. marta upao u majici sa likom Milorada Ulemeka Legije, i sa transparentom "Moj sinko, samo nikad kao Dinko", što je Gruhonjić, kako je tada izjavio, doživeo kao pretnje smrću.
  • -

    29.04.2024 15:01
    Program tvog kompjutera
    Zna se da je tokom Bune protiv mafije, koja se prošlo dešavala na ulicama Novog sada, korišćen softver za prepoznavanje oblika, tj. lica.
    Neka se taj skupo plaćeni program iskoristi i za prepoznavanje ovih lica.
  • Neoplanta

    29.04.2024 14:18
    policija
    Pa u policiji su zaposlili 35 policajaca koji su dobili otkaz iz policije iz nekog grada u BIH,ti isti imaju svoje rodjake koji su maltretirali ljude na filozofskom fakultetu,nece valjda da izdaju svoje ljude..... ???
  • pajo patak

    29.04.2024 12:59
    vest:
    Policija još nije dostavila zapisnik o tome ko je blokirao Filozofski fakultet u Novom Sadu
    možda će dostaviti 31.12. za one koji veruju u Deda-Mraza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.