FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.
FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda
Foto: 021.rs
Ideja o gradnji crkve na ovoj lokaciji se pojavila u javnosti prvi put početkom marta i izazvala je veliko nezadovoljstvo kod dela Novosađana. Tada su održani protesti Limanaca zbog ideje da se ikakav objekat gradi na ovoj lokaciji, potom je isto odlučio i Savet Mesne zajednice "Liman", a nadležnima je predata i peticija sa nešto više od hiljadu potpisa.
 
Građani traže da se zelena površina očuva i da na toj površini ne bude nikakve gradnje.
Grad je za sada samo razmatrao regulacioni plan koji je bio na ranom javnom uvidu, a na koji je predato stotine prigovora, ali za sada još nije usledio nastavak procedure i verovatno neće skoro jer su približavaju izbori i moraće da se čeka novi saziv Skupštine grada.
Dok se čeka na konačnu odluku gradskih organa, fotografije projekta se šire društvenim mrežama, ali i u pojedinim medijima.
 
Sada se fotografija pojavila i na plakatu za tribinu u Rektoratu Univerziteta pod imenom "Crkve i verske slobode u savremenom društvu", a zanimljivo je da se u kontaktu navodi mejl  crkvaliman@gmail.com.
 
 
Fotografije sa plakata su se pojavile i u pojedinim medijima, a cela foto galerija crkve na Limanu može se videti na sajtu projektne firme "Panurbis" iz Pančeva na OVOM LINKU, ali 021.rs nije dobio dozvolu da ih preuzme i objavi.
 
U razgovoru sa protojerejem Branetom Milovcem dobili smo molbu da, kako je naveo, konceptualno rešenje ne objavljujemo za sada i da ćemo biti pozvani na promociju projekta.
 
On je ovo obrazložio time da želi da prvo budu urađeni svi neophodni pravni i drugi potezi koji su potrebni da se realizuje projekat izgradnje Hrama posvećenog Svetim mučenicima bačkim.

Komentari 240

  • Jaa

    18.05.2024 11:20
    lepa kasarna
  • Trt

    18.05.2024 11:02
    @Odgovor Srbinu

    Apsolutno niko u tom prvom redu se ne pita oko ove crkve, kao ni bilo ko drugi u toj sali. Pitaju se samo stanovnici Limana.
  • Liman

    18.05.2024 10:23
    Predlog za ime
    Crkva kod Svetog bikinija i Prepodobnog picigena

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti