Zanimljiv utorak pred Novosađanima: Sunce, pljusak, vetar, radovi, predstave, izložbe...

Nova nedelja je počela prijatnim prolećnim ponedeljkom.
Zanimljiv utorak pred Novosađanima: Sunce, pljusak, vetar, radovi, predstave, izložbe...
Foto: 021.rs
Utorak nastavlja u tom maniru, uz moguće kratkotrajne vremenske nepogode.
 
Ali nemojte da vas pljuskovi obeshrabre. Ovaj utorak u Novom Sadu svakako nudi razne opcije za provođenje vremena "pod krovom", pa su tu brojne predstave, izložbe, promocije knjiga i svirke.
 
Ako putujete negde, treba da znate i sve izmene režima saobraćaja uvedene zbog radova na putevima.
 
Vaš 021 je, kao i uvek, tu da vam olakša da isplanirate dan koji dolazi.
Vreme
 
U Novom Sadu će i u utorak biti veoma toplo, a mogući su i jaki pljuskovi.
 
U drugom delu dana lokalno očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi, između 20 i 40 milimetara za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska, kao i grad.
 
Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće 17, a najviša 27 stepeni.
 
Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na cerebrovaskularne i srčane bolesnike, pa im se savetuje oprez. Kod osetlјivih osoba su mogući razdražlјivost, bolovi u mišićima i zglobovima, kao meteoropatske reakcije. 
Trebalo bi da znate... 
 
Radnici Novosadske toplane očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za maj. Očitavanja su počela u ponedeljak, a iz ovog preduzeća apeluju na građane da im omoguće pristup mernim instrumentima u toplotnim podstanicama.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i izmene režima saobraćaja:
 
- U toku je košenje trave na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, koje će trajati do 30. maja. Radovi se izvode u pokretu i u zoni radova zatvorena je zaustavna saobraćajna traka u dužini do pet kilometara. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
-  Zabranjen je saobraćaj na ukrštanjima ulica sa Novosadskim putem, u Veterniku, zbog obnove kolovoza na Novosadskom putu, na deonici od Ulice Nova 1 (Heroji sa Košara) u Veterniku do Mačvanske ulice u Novom Sadu. Izmena režima saobraćaja se odnosi na kolovoznu traku, smer od Veternika ka Novom Sadu. Ovi radovi će trajati do 24. maja.
 
- Radovi se izvode na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Zabranjen je saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun.
 
- Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. 
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebelova iz smera Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta su "slepe". Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust. 
Gde ići?
 
Izložba radova profesora i studenata Akademije umetnosti iz Kine i Srbije biće otvorena u Kulturnoj stanici Eđšeg u 14 časova. Tema je "Nasleđe i kreativnost", a postavka će trajati samo jedan dan i biće otvorena za posete svih 24 sata.
 
Radionica kineskog sečenja papira u Kulturnoj stanici Eđšeg počinje u 15 časova.
 
Solistički koncert učenice Muzičke škole "Isidor Bajić" Lenke Škrbić na klaviru održaće se u ovoj školi sa početkom u 19h.
 
Predstavljanje zbirke poezije "Zapratite me za još korisnih informacija" Nedima Sejdinovića održaće se u knjižari "Bulevar Books". Početak je u 19 časova.
 
Knjiga "Plavo prozorje" dr Milana Gromovića biće predstavlljena u Digitalnom omladinskom centru u 19 časova.
 
Izložba "Kolaž u tiganju" Ljubice Stojanović i Save Kuzmanovića biće otvorena 21. maja u 19 časova u SKCNS Fabrici.
 
Balet Srpskog narodnog pozorišta izvešće "Otelo", zasnovan na Šekspirovom delu, uz muziku koju čine segmenti iz dela Vivaldija i Betovena. Balet se izvodi u SNP-u, od 19h.
 
Knjiga Jasminke Petrović "Seks za početnike" bila je inspiracija za nastanak istoimene prestave u Pozorištu mladih. Predstavu možete pogledati u ovom pozorištu u utorak u 19 časova.
 
Muzički kviz održava se u Tegla baru u Merkatoru. Početak je u 19.30h.
 
Predstava "Poetesa" izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 19.30h.
 
Vultures, Hyenas and Coyotes, Tvar' i Kratom sviraju u Crnoj kući od 20h.
 
Predstava "Kompletna istorija pozorišta (ukratko)" biće premijerno izvedena u utorak 21. maja u 20 časova u novoj zgradi SKCNS-a, koja se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.
 
Stendap veče Vlatka Štampara održava se u Domu kulture sa početkom u 20h.
 
Bendovi Agnostic Front, Reckoning i Reflection sviraju u Fabrici sa početkom u 21h.
  • @Anja

    21.05.2024 08:36
    Zaista nemate jednu trunku stida.
  • Anja

    21.05.2024 07:19
    to je Novi Sad
    meni iz unutrašnjosti Srbije je bila fascinantna vojvođanska klima.... secam se iako je davno bilo, kada sam otišla na studije i od solisa stan na Limanu našla. Novi Sad me očarao, a klima.... Mnogo je prijatnija nego u zapadnoj Srb, ali vetar, izlivi pljuskova....mada tada je bilo ipak umerenije, sada se svuda promenilo....
  • Veternik

    21.05.2024 00:29
    Voša igra finale kupa!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.