VIDEO: Muškarac koji se gurao sa studentima Filozofskog isto je radio i pre dve godine

Aleksandar M. Gajić jutros se gurao sa studentima prilikom izbora za studentski parlament na Filozofskom fakultetu. Do slične situacije je došlo i tokom izbora 2022. godine.
VIDEO: Muškarac koji se gurao sa studentima Filozofskog isto je radio i pre dve godine
Foto: 021.rs
Ovaj doktorand sa Odseka za istoriju je potpredsednik izborne komisije na Filozofskom fakultetu.
 
Kako se može videti na snimku, Gajić je unosio glasačku kutiju kada je došlo do koškanja sa studentima iz organizacije STAV-a. 
Odgurnuo je studentkinju iz STAV-a, ali se sve završilo time što je na pod pala predsednica Studentskog parlamenta Ivana Macak. Došlo je do koškanja sa još jednim članom STAV-a.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
Do sukoba je dolazilo i prilikom izbora za studentski parlament na Filozofskom fakultetu 2022. godine. Tada je došlo do koškanja sa članovima "Studentske reakcije", a Gajić je pokušao da otme telefon jednom od prisutnih koji ga je snimao. 
 
 
Gajić je tada za 021.rs rekao da su studenti "Studentske reakcije" provocirali svojim ponašanjem, kao i da je "možda preterao što je gurnuo ruku studenta koji ga je snimao". 
Privukao je pažnju javnosti filmom "Anatomija obmane - Račak" koji je emitovan na Informer televiziji, na kojoj je Gajić ranije gostovao. Kako beleži Istinomer, iako je najavljeno da film "sadrži ekskluzivne intervjue, kao i svedočenja neposrednih aktera tragičnih događaja iz 1998. i 1999. godine", glavni utisak je da je autor, istovremeno i sagovornik, dobio najviše prostora. 
 
Ovaj film se završava zaključkom da se "zahvaljujući angažovanju države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, ulažu se veliki napori kako bi Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja uz rad međuresornog koordinacionog tela, koje čini više od stotinu stručnih lica iz različitih profesionalnih oblasti, na metodološki i naučno ispravan način potvrdila sva pomenuta saznanja".
 
 
"Te potvrde mogle bi da posluže u traženju utehe i pravde za žrtve ovog genocida nad srpskim narodom kada jednog dana svet bude drugačiji od današnjeg. Za to vreme, stradanje kao okosnica života za žive mučenike na srpskom i jerusalimskom Kosovu postalo je snaga iz koje se rađa novi život. Onaj koji će smrt da pobedi i da svetoj zemlji slobodu donese, onda kad se vojska na Kosovo vrati", reči su naratora u ovom filmu.
 
Potom slede kadrovi Gajića koji polaže cveće kod spomenika deci ubijenoj u NATO bombardovanju, poručujući da nas čeka jedna teška, dugotrajna borba. Gajić je zatim u crkvi, ljubi i pali sveću, a sve to prati pesma Danice Crnogorčević "Za život Srpske", koja je objavljena ove godine pred obeležavanje Dana Republike Srpske. 
 
Gajić sada najavljuje novi projekat - "Anatomija obmane - Srebrenica". 
Ko je Aleksandar M. Gajić?
 
Aleksandar M. Gajić je istraživač saradnik na Odseku za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
 
Zajedno sa još dvoje kolega, objavio je monografiju "140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa", u okviru projekta koji je realizovan u saradnji sa Ambasadom Srbije u Vašingtonu. 
 
Gajić je i rukovodilac Centra za istraživanje Dunavskog regiona, a u javnosti je predstavljen i kao analitičar Centra za društvenu stabilnost. 
 
Rođen je u Novom Sadu, visoko obrazovanje stekao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, ali je kao istraživač boravio na brojnim univerzitetima od Berlina, preko Njujorka i Vašingtona, do Moskve. Bio je stažista u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a radio je i u Istorijskom arhivu Novog Sada. U svom radu je iskazao interesovanje za srpsku i evropsku istoriju 19. i 20. veka. 
 
Ističe i da govori francuski, ruski i engleski, da se služi nemačkim jezikom, a da prevodi sa latinskog, starogrčkog i staroslovenskog jezika. 

Komentari 34

  • Б

    22.05.2024 20:56
    Формацијско место
    Шта човек да ради кад му је то ВЕС (за ове млађе: војно-евиденциона специјалност): гурач на Филозофском. Кад треба да се гура, ангажују њега, јер има искуства, формацијски је тамо стациониран и нема фрке. Или има?
  • xxx

    22.05.2024 13:10
    Arhivator
    Stariji ili mlađi arhivator?
    "a radio je i u Istorijskom arhivu Novog Sada"
  • DJ

    22.05.2024 12:34
    @DD
    Tako je!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.