Vodič za preživljavanje srede za Novosađane: Gde ići, šta raditi, za šta se pripremiti?

Ponedeljak i utorak ostavljamo za nama, pa gotovo sa sigurnošću možemo da kažemo da je najgore prošlo.
Vodič za preživljavanje srede za Novosađane: Gde ići, šta raditi, za šta se pripremiti?
Foto: 021.rs
Sredina nedelje znači i približavanje vikenda.
 
To obično podrazumeva i mnogo više dešavanja u gradu.
 
Naravno, kao dokaz da ne može baš sve biti savršeno, tu su najavljena kiša, radovi na putu i isključenja struje i vode.
Vaš vodič za preživljavanje srede je tu da vam sve to olakša i ulepša. 
 
Vreme
 
U Novom Sadu će u sredu biti toplo, ali je moguća i kiša.
 
Duvaće zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće 16, a najviša 25 stepeni Celzijusa.
 
Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenljivo raspoloženje.
Trebalo bi da znate...
 
Pojedine ulice u Novom Sadu u sredu neće imati vode zbog radova.
 
Bez vode će od 8 do 16 časova biti Ulica Desanke Maksimović i okolne.
 
Takođe, bez vode će od 8 do 15 časova biti ulica Oblačića Rada i Pančevačka.
 
Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Delovi Novog Sada i Kisača neće imati struje:
 
NOVI SAD
 
Gajeva 6-20, 3-7, od 8.45 do 10 časova
 
Kej žrtava racije 2a-6, Maksima Gorkog 61, Vojvode Mišića 16-32, 15-19, od 9 do 10 časova
 
Bulevar oslobođenja 81, Jevrejska 40 i 42 (lokali na pijaci), semafor na uglu Jevrejske i Bulevara oslobođenja, od 11 do 12.30 časova
 
KISAČ
 
Ulica Jana Jasenskog 93-159, 102-168, od 8.15 do 14 časova
 
Delovi Stare i Nove Detelinare, Novog naselja, Avijacije i Telepa neće imati tople vode od 8 sati do popodnevnih časova.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i promene režima saobraćaja:
 
- Novosadska toplana će u sredu, 22. maja početi izgradnju vrelovodnog priključaka za objekat u Radničkoj ulici broj 32, zbog čega će doći do izmene saobraćaja. Za vreme radova zauzimaće se po potrebi jedna saobraćajna traka uz gorenavedeni objekat za potrebe gradilišne mehanizacije, dok će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena će važiti do 17. juna. 
 
- U toku je košenje trave na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, koje će trajati do 30. maja. Radovi se izvode u pokretu i u zoni radova zatvorena je zaustavna saobraćajna traka u dužini do pet kilometara. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
-  Zabranjen je saobraćaj na ukrštanjima ulica sa Novosadskim putem u Veterniku zbog obnove kolovoza na Novosadskom putu, na deonici od Ulice Nova 1 (Heroji sa Košara) u Veterniku do Mačvanske ulice u Novom Sadu. Do sada je ova izmena važila za smer od Veternika ka Novom Sadu, ali od srede, 22. maja to će važiti za suprotan smer - od Novog Sada ka Veterniku.
 
- Radovi se izvode na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Zabranjen je saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun.
 
- Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. 
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebelova iz smera Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta su "slepe".   
 
Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust. 
Gde ići? 
 
Radionica kineskog sečenja papira održava se u Kulturnoj stanici Eđšeg, a počinje u 11 časova.
 
Radionica "Napravi svoj hleb" Naučnog instituta za prehrambene tehnologije održava se u Kulturnoj stanici svilara, sa početkom u 16h.
 
Konverzacijski klub engleskog jezika sa Lanom Ranis održava se u Američkom kutku. Program počinje u 18.30h.
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "Blagoveštenski sabor" Vlaha Bukovca održava se u Muzeju Vojvodine u 19 časova.
 
Pesnička knjiga Anastasije Gavrilović "Industrija smirivanja odraslih" biće predstavljena u Gradskoj biblioteci u 19h.
 
U Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu održaće se novi susret članova Čitalačkog kluba. Ovog puta će se razgovarati o romanu "Slepilo" Žozea Saramaga. Početak je u 19h.
 
Knjiga Jasminke Petrović "Seks za početnike" bila je inspiracija za nastanak istoimene prestave u Pozorištu mladih. Predstavu možete pogledati u ovom pozorištu u utorak u 19 časova.
 
Promocija knjige "Himalaji ili kako sam zavoleo more", autora Ivana Stankovića, održava se u knjižari Zenit. Početak promocije je u 19 časova. 
 
"Berti bot" kviz održava se u Tegla baru u Markatoru. Početak je u 19.30h.
 
U Crnoj kući se od 20h održava benefit večera za Spans.
 
Predstava "Tašta ne prašta" izvodi se u sali Naftne industrije Srbije od 20h.
 
Predstava "Naši dani" nastala dramatizacijom satiričnih pesama Vladislava Petkovića Disa i  najznačajnijih pripovedaka najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića izvodi se u Pozorištu mladih od 20h.
 
U okviru festivala "Slobodna zona" u Kulturnom centru "Mladost" u Futogu biće prikazan film "Neizbrisiva sećanja", o suočavanju čileanskog novinara sa Alcahjmerovom bolešću koje je dokumentovala njegova supruga. Početak projekcije je u 20h.
 
Predstava "Neodustajanje" autorke Marije Medenice izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu u 20.30h.
 
Novosadski kaver bend Butterfly svira u Lazinom teletu. Početak je u 22h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.