Pljusak uz grmljavinu i u Novom Sadu: RHMZ prethodno izdao hitno upozorenje

Oblačnost sa jakim pljuskom, grmljavinom i lokalno gradom sa zapada Srema i Bačke u narednom času zahvatiće Novi Sad, a u naredna dva časa proširiće se na veći deo Bačke i severnog dela Banata.
Pljusak uz grmljavinu i u Novom Sadu: RHMZ prethodno izdao hitno upozorenje
Foto: 021.rs
Tako je glasilo upozorenje koje je RHMZ objavio u 17.30 časova.
 
Kiša je ubrzo u Novom Sadu počela da pada, oko 17.45, uz grmljavinu, vetar i jak pljusak, da bi nakon pola sata stala.
U Mačvanskom okrugu, gde su u prethodnim satima padavine bile obilnije, intenzitet pljuskova polako slabi.
 
U svim ovim oblastima na snazi ostaju narandžasti i crveni meteoalarm.
Novi grmljavinski razvoji sa gradom osmatraju se na jugozapadu Srbije (Raški i Moravički okrug: Novi Pazar - Ivanjica - Čačak), a u naredna dva časa očekuju se i u dolini Zapadne Morave.
 
Podsetimo, padavine, sa lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom pogodile su Zlatiborski okrug - Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, kao i Podrinje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glas Užica (@glas_uzica)

 
Obilnu kišu, koja se sručila na Požegu u jednom trenutku zamenio je grad koji je bio veličine oraha, javlja RTS. Grad je padao i u Novom Pazaru.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Protivgradni strelci su dejstvovali sa više desetina raketa, tako da su umanjili štetu koju je mogao da donese gradonosni oblak nad Požegom. Grad je padao u dva navrata, oko 15 časova nekoliko minuta, da bi u drugom naletu padao pola sata, praćen obilnom kišom i grmljavinom.
 
Snažna oblačnost stigla je i do Podrinja, u Loznici je takođe pala velika količina kiše praćena gradom.
 
U Mačvi je meteoalarm podignut na najviši crveni nivo, u naredna dva sata može pasti između 40 i 80 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više uz grmaljavinu i grad.
 
Oblačnost će se širiti ka Kolubarskom okrugu, dalje će se intenzivirati u zapadnom Sremu, a početak jakih padavina očekuje se i na zapadu Bačke, navodi RHMZ.
 
Prema objašnjenju sa sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda, crveni meteo-alarm označava vrlo opasno vreme.
 
Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.
  • Hm...

    21.05.2024 20:09
    Sad mi iskočilo na mobilnom upozorenje da se opet sprema jaka kiša, grad i vetar za Novi Sad oko 21 h
  • Juca

    21.05.2024 18:49
    A čemu služe ta hitna upozorenja RHMZ-a 5-10-15 minuta pre nevremena i šta mi možemo da uradimo povodom toga? Bilo bi zanimljivo čuti objašnjenje.
  • Wow

    21.05.2024 18:12
    Wow, 15 minuta ranije. Baš na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.