Počela rekonstrukcija Fabrike vode u Beočinu: Mogući povremeni prekidi u snabdevanju

Počela je rekonstrukcija i dogradnja Fabrike vode u Beočinu.
Počela rekonstrukcija Fabrike vode u Beočinu: Mogući povremeni prekidi u snabdevanju
Foto: Pixabay
Opština Beočin je preko Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja obezbedila 600 miliona dinara za ove radove, koji će teći u dve faze.
 
Završetak posla se očekuje do kraja 2025. godine.
"Za naše građane ovo je jedan od najvažnijih projekata koji smo pokrenuli jer ozbiljnijih ulaganja u beočinsku Fabriku vode praktično da nije ni bilo od njenog osnivanja 1988. godine. Radovi su u dogovorenom roku započeti i u naredne dve godine nas čeka mnogo posla jer nije u pitanju samo rekonstrukcija, već i dogradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode kojom se snabdevaju kako Beočin, tako i okolna naselja. Prema projektu je predviđena izgradnja još jednog bunara na dubini od 110 metara čime će se povećati postojeći kapaciteti snabdevanja domaćinstava u našoj opštini", rekla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković. 
U međuvremenu, nadležni mole sve Beočince za strpljenje i razumevanje "jer zbog izuzetno obimnih radova koji se sprovode na postrojenjima, povremeno može doći do smetnji ili prekida u snabdevanju vodom".
  • Vojvođanka

    24.05.2024 18:25
    Beočin
    Bravo za moj Beočin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.