Ratni veterani Novog Sada podržali opoziciju: "Dobiće sve privilegije, umesto tapšanja po ramenu"

Najbrojnije udruženje ratnih veterana i politička stranka Ratni veterani Srbije, koju je GIК odbio da prihvati, podržali su izbornu listu novosadske opozicije "Udruženi za slobodan Novi Sad".
Ratni veterani Novog Sada podržali opoziciju: "Dobiće sve privilegije, umesto tapšanja po ramenu"
Foto: 021.rs
Prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji, predsednik Saveza ratnih veterana Srbije Željko Vukelić je izjavio da u ovoj listi opozicije vidi ozbiljne ljude, kojima je stalo do građana Novog Sada i prava veterana.
 
"Pozivam ratne veterane da glasaju za udruženu opoziciju, jer u njima vidim ozbiljne ljude koji će konačno rešiti naš status. Mi, dokazane patriote, nismo zaslužili da nas vlast tretira kao socijalne slučajeve, već zaslužne građane ove zemlje", navodi Vukelić.
Prvi na listi kandidata za odbornike novosadske opozicije Miloš Tubić naveo je na koji način će se grad pozabaviti pitanjem ratnih veterana kada pobede na izborima.
"Ratni veterani zaslužuju da se prema njima ophodimo sa poštovanjem, jer su bili spremni za najveće žrtve kada nam je bila ugrožena sloboda i nezavisnost. Kada pobedimo, grad Novi Sad će im se odužiti, ali ne samo na rečima i tapšanjem po ramenu kao što je do sada bio slučaj, nego ćemo im umanjiti račune komunalnih usluga preko Informatike za 50 odsto i dati dodatne privilegije prilikom zdravstene zaštite i na drugim poljima. U Novom Sadu se ratni veterani više nikada neće stideti svoje žrtve koju su dali za našu zemlju", izjavio je Tubić.

Podsetimo, izbornu listu novosadske opozicije Udruženi za Slobodan Novi Sad čini Srpska koalicija NADA, sve stranke Srbije protiv nasilja, pokret Bravo i Vojvođani - LSV.

Oni će biti pod rednim brojem 11 na lokalnim izborima u Novom Sadu, 2. juna.

  • Izvidjac Futog

    25.05.2024 13:11
    Potpuno
    Potpuno se slazem sa komentarem koji je potpisan sa Rodjo.ps Nijedno udruženje veterana ne može dati podršku LSV.Dijametralno su na suprotnim stranama i razmišljanjima.Sem udruzenja dragovoljaca naravno.
  • MM

    24.05.2024 21:46
    Konačno
    Napokon lepa vest.
    Sve više sam uveren u pad sns-a sa vlasti, makar u Novom Sadu.
    Veterani, podržite!
    Dosta je više sns laži.
  • Mirko

    24.05.2024 19:34
    Dezerteri su više dobili
    1991-1999 Mobilisani smo i odazvali se na poziv u rat za svoj narod i državu, bili smo spremni da damo svoj život i mogućnost da postanemo teški invalidi. Sad nam se nešto malo nudi od grada. O države Srbije dobišmo samo VELIKU NULU. Gde su ostala obećanja,borački dodatak,prednost u lečenju i boravci u banjama i td.Svojevremeno su čelnici SRS obećavali, kose odazove na mobilizaciju neće ostati bez posla,sad niko da nas spomene ni lepu reč o nama da kažu ponekad se spomenu košare i sl. Gde smo mi u društvenoj sferi .Ni jedan dezerter nije kažnjen čak naprotiv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti