POKS objavio snimak: Članska karta SNS-a da bi se zadržao posao u gradskoj upravi

Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije objavio je na društvenim mrežama snimak na kom se radnicima poručuje da treba da se učlane u SNS da bi zadržali posao.
POKS objavio snimak: Članska karta SNS-a da bi se zadržao posao u gradskoj upravi
Foto: 021.rs
Snimak je nastao početkom prošle godine, nakon raskida koalicije Srpske napredne stranke i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, a objavljen je tokom predizborne kampanje uz poruku da "ovo i tebi može da se desi".
 
Podsetimo, veliki broj članova POKS-a, uglavnom običnih članova, prešao je iz ove stranke u SNS nakon što je došlo do raskola. Tako su uglavnom radnici u preduzećima bili prinuđeni da "promene stranu" ne bi li zadržali posao.
POKS tvrdi da se u tajno napravljenom snimku radnicima, koji su članovi POKS-a u tom trenutku, obraćanačelnik uprave za socijalna pitanja Vlastimir Petković. 
 
Na snimku se čuje da nadređeni članovima POKS-a prenosi poruku iz Gradskog odbora SNS-a, gde mu je rečeno da oni treba da dostave ispisnice iz POKS-a i da potom pristupe Srpskoj naprednoj stranci. 
 
"Vas dvoje ste na određeno, ti si za stalno, e, to je uslov... Za radni odnos. Oni kad mi to budu tražili iz Gradskog odbora ja ću morati da donesem to. Znači overena ispisnica iz POKS-a i popunjena pristupnica za SNS. To se na vas troje odnosi, vi sad razmislite, ja... nezahvalna je situacija što to moram da vam kažem, ali tako mi je naređeno", čuje se na snimku.
 
Muškarac sa snimka govori dvema radnicama, koje su zaposlene na određeno, da im neće biti produžen ugovor ukoliko ne donesu istupnice.
 
Portal 021.rs kontaktirao je Vlastimira Petkovića, koji je rekao da ne želi ništa da komentariše, ali dodaje da je snimak nastao protivno zakonu. 
Kako kaže, tvrdnje POKS-a su izmišljotine i laži, te niko nikog nije ucenjivao. 
 
U POKS-u su naveli za 021.rs da radnici koji su čuju na snimku i dalje rade u gradskoj upravi. 
  • Bg

    28.05.2024 06:04
    A zaposlili ste se tako sto ste izabrani kao najbolji kandidati na javnom konkursu ili kako?
  • Ljubica

    27.05.2024 17:57
    Isto to je radila bivsa direktorka gerontoloskog centra n.sad,inace kadar poksa,cak i mnogo gore stvari,koje je pokrivala tadasnjom pandemijom korone!!
    Sta im sada nije jasno?
    Radili po istoj matrici!
    Gosponin Jelic na svakoj slici i snimku sa Vucevicem,tada!Tada je bilo ok a sad nije?!
  • r

    27.05.2024 17:06
    r
    "ZAK" komentator je u pravu, kredit ili troje dece koje zavise od te plate, isto i pre višestranačja savez komunista, kako da preživiš ako nisi sa njima.Nažalost ništa novo....kvalifikacije, vrednoća ,obrazovanje, ....nisu bitni ,svoje mišljnje zadrži za sebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti