Nestorović: Vučić je prokrčio Kosovu put u NATO, Prištini je sve dao

Predsednik pokreta "Mi-snaga naroda" Branimir Nestorović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokrčio Kosovu put u NATO.
Nestorović je agenciji Beta kazao da je članstvo Kosova u Parlamentarnoj skupštini NATO posledica prihvatanja Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa. 
 
"Potpisivanjem prvog Briselskog sporazuma i prihvatanjem Francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prokrčio Kosovu put u NATO i ostale međunarodne organizacije. Prijem Kosova u Savet Evrope je odložen do jeseni jer bi bilo mnogo da se u istoj nedelji usvoji Rezolucija o Srebrenici i da Kosovo postane član SE", rekao je Nestorović. 
Dodao je da je nerazumno da se usvajanje Rezolucije o Srebrenici predstavlja kao velika pobeda srpske diplomatije. 
 
"Iz dana u dan ova vlast trpi poraze na Kosovu i Metohiji. Prištini je sve predato, a više nema ni dinara. Kosovo će postati član NATO da bi se sprečila reintegracija u Srbiji. Ova vlast poraze proglašava za pobede, a krivicu za katastrofalne posledice njihove vladavine prebacuje na opoziciju. Za mene čak tvrde da sam na Rokfelerovoj listi plaćenika", kazao je Nestorović. 
On je podsetio da je aktuelna vlast u Beogradu prištinskim vlastima predala sudstvo, policiju, katastar, elektro-energetski sistem, jezero Gazivode... 
 
"Uz saglasnost Beograda ukinuti su srpske registarske tablice, platni promet, srpska dokumenta, srpski pozivni broj i uspostavljen je pravno-administrativni sistem prištinskih vlasti na severu Kosova. Beograd se obavezao da će da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Kosova i da neće sprečavati prijem Kosova u međunarodnim organizacijama", kazao je Nestorović. 
 
Kosovo je dobilo status pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini NATO na sastanku Skupštine u Sofiji u Bugarskoj. Većina zemalja članica podržala je ovu odluku, 14 je bilo uzdržano, a protiv je glasala samo Mađarska.
  • Dzoni

    29.05.2024 09:41
    Satira
    "Vodja"-Radoje Domanović
  • Džon Meklejn

    28.05.2024 07:23
    Folirant
    Isto tako na žalost ovaj folirant je mogao da otme Beograd onom folirantu, ali nije hteo.
    Svi smo mi žrtve i taoci ovih foliranata u skupštini!
  • Професор

    28.05.2024 00:04
    Нажалост све је тачно. Драмосер ће и рођену мајку продати само да је на власти.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

RECITE NAM: Da li vam je potreban odmor?

Dolazi vreme godišnjih odmora i sve smo nestrpljiviji da konačno predahnemo. Međutim, postoje situacije u kojima je premor toliki da ne možemo da ustanemo iz kreveta.