Besplatna pripremna nastava za upis na Visoku tehničku školu strukovnih studija u Novom Sadu

Maturantima trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola na raspolaganju su 330 slobodnih mesta (budžetska i samofinansirajuća) na pet studijskih programa.
Sve to je detaljnije objavljeno u Konkursu za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija u prvom upisnom roku u školskoj 2024/2025. godini.
 
Budućim brucošima je dostupno 120 mesta na teret budžeta i 210 za samofinansirajuće studente. Prijemni ispiti održaće se u subotu, 27. juna, a detaljnije informacije o upisu i besplatnoj pripremnoj nastavi mogu se pronaći na sajtu škole.
Državna Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Novog Sada ove godine proslavlja jubelej od 65 godina postojanja i uspešnog rada, te poziva maturanti zainteresovane za upis da se prijave na besplatnu pripremnu nastavu ili da sa sajta preuzmu zadatke. 
 
Ova visoka škola akreditovana je sa svojih pet studijskih programa na osnovnim i dva studijska programa na master strukovnim studijama.
U skladu sa Bolonjskom deklaracijom školuju više od 1.500 studenata godišnje, razvijaju i unapređuju programe, studentsku praksu i međunarodnu projektnu saradnju.
 
Zvanje koje se dobija po završetku je inženjer strukovnih studija - za prvi stepen studija i master strukovnih studija - drugi stepen.
 
Edukuju studente na sledećim studijskim programima:
 
Osnovne studije:
  • Mašinsko inženjerstvo
  • Inženjerstvo zaštite
  • Grafičko inženjerstvo i dizajn
  • Veb dizajn
  • Informacione tehnologije
Master strukovne studije:
  • Inženjerstvo zaštite
  • Informacione tehnologije.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.