Muke s prilazom Gradskom groblju: Rešenje u planu, ali ne i u budžetu

Novosađani koji odlaze na Gradsko groblje muče se sa prilazom koji je previše uzak i obrastao šibljem i visokom travom, i sa jedne i sa druge strane.
Muke s prilazom Gradskom groblju: Rešenje u planu, ali ne i u budžetu
Foto: 021.rs
Reč je o uzanom putu od Rumenačkog puta (od kamenoresca), levo pored groblja u smeru Sajlova. On je posebno važan za starije sugrađane koji ne mogu da pešače mnogo do udaljenih delova groblja.
 
Kako za 021.rs kažu sugrađani, zbog zaraslog i nebezbednog puta dolazi do manjih saobraćajnih nezgoda i oštećenja vozila.
Ovi problemi naročito su istaknuti subotom i nedeljom, kao i u vreme Zadušnica.
 
Iz Grada za 021.rs navode da se planira trajno rešenje ovog problema, ali da ono zavisi od izdvajanja finansijskih sredstava, kako bi se put rekonstruisao u skladu sa planskom dokumentacijom.
 
U međuvremenu, po nalogu Grada, JKP "Gradsko zelenilo" će orezati grane na ovom prilazu.
Nadležni mole sugrađane za strpljenje i napominju da je u planu više intervencija na ovom putu koje će se obavljati u narednom periodu.
 
Kako kažu u Gradu za 021.rs, u planu je ukidanje pune raskrsnice na Rumenačkom putu u blizini glavnog ulaza u Gradsko groblje na stacionažni i formiranje dve kontinualne kolovozne trake povezivanjem razdelnih ostrva, kao i formiranje raskrsnice sa punim sistemom veza ukidanjem razdelnog ostrva na raskrsnici sa Ulicom Donje Sajlovo i proširenje ulivnog grla raskrsnice trakom za desna skretanja na Rumenački put.
 
Planira se i rekonstrukcija raskrsnice severoistočnog ulaza kompleksa Gradskog groblja, na taj način što će se proširiti i oblikovati ulivno grlo sa formiranjem razdelnog ostrva i trakom za desna skretanja iz groblja na Rumenački put.
Servisna saobraćajnica širine 3,5 metara trebalo bi, nakon ovih intervencija, da služi samo za potrebe kompleksa Gradskog groblja.
  • Dragan

    28.05.2024 17:48
    Razumem da nedeljom mogu da kolima udju stari i bolesni koji ne mogu da hodaju, naravno i oni koji ih voze. Medjutim, nagledao sam se puno zdravih koje jednostavno mrzi da hodaju ili "nemaju dovoljno vremena".
  • /

    28.05.2024 13:38
    /
    @NS
    moguce.
    nisam video nista od jeftinih kola da se vozika po groblju.
    postojala su kola za transport
  • NS

    28.05.2024 11:41
    ?
    /Ne razumem kojem ološu?I ja nedeljom kolima ulazim na groblje,jer ne mogu toliko da hodam.Zar sam i ja ološ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.