FOTO Oskrnavljen grob čuvenog fudbalera Vojvodine Dobrivoja Trivića Čiče

Nedavno je uništen spomenik na grobnom mestu na kom počiva čuveni fudbaler Dobrivoje Trivić.
Ovo je javnost obavestio bivši direktor Odbojkaškog i Fudbalskog kluba Vojvodina Miroslav Vislavski na svom Fejsbuk profilu.
 
Kako je on naveo, oskrnavljeni spomenik otkrio je prijatelj ovog slavnog fubalera Vojvodine Dušan Stanojević koji je redovno obilazio Trivićevo mesto počinka.
 
"Nepoznati počinioci su oskrnavili grobno mesto velikana fudbala Dobrivoja Trivića Čiče (Trive). Radi se o istorijskoj ikoni Fudbalskog kluba Vojvodina iz perioda koga označavaju najveći uspesi ovog kluba. Realno, pripadao je krugu najznačajnijih ličnosti i najboljih fudbalera u istoriji Vojvodine", napisao je Vislavski.
 
Objasnio je i da je Stanojević, zajedno sa "Trivinom kumom, prijateljima i dobročiniteljima postavio ovaj spomenik na grobno mesto".
 
"Akcija koju su vodili sa nama koji smo ih pratili bila je predivan primer kako se poštuju i vole prijatelji o kojima porodica nije vodila računa ili nije imala mogućnosti, kao ni institucije koje bi mogle bar malo odgovornosti da imaju kada je reč o slučajevima velikana o čijim večnim počivalištima nakon smrti nije bilo ko da vodi brigu", dodao je Vislavski.
Istakao je i da Dobrivoje Trivić "ničim nije zaslužio da deset godina nakon njegove smrti neko pravi orgije na njegovoj večnoj kući".
 
"Da li će ovaj slučaj poslužiti kao primer i nekim institucijama, pre svega nadležnim resorima Uprave Grada Novog Sada, a potom u oblasti sporta (FK Vojvodina, Fudbalski savez Novog Sada i Fudbalski savez Vojvodine, sportski savezi, Asocijacija sportskih veterana Novog Sada i ostali) da se u svom radu posvete i pitanjima čuvanja i zaštite grobnih mesta zaslužnih građana", pita Vislavski.
 
 
Istakao je da je slučaj prijavljen Službi JKP "Lisje", a policija je izašla na teren i napravila zapisnik.
 
Iz "Lisja" su za 021.rs potvrdili da je spomenik na grobnom mestu u kom počiva Dobrivoje Trivić oštećen, odnosno da je oštećen "jastuk na horizontalnoj ploči, a koji su uočili nakon dopisa Sportsko udruženja veterana FK Vojvodina".
 
"Do sada nije prijavljena šteta, niti je podneta reklamacija Službi za kamenorezačke usluge JKP 'Lisja'. U skladu sa Odlukom o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja grobljima i pogrebne usluge ovog preduzeća, o održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na grobnim mestima stara se porodica, srodnici umrlog i druga lica", navode iz ovog preduzeća za 021.rs.
Dobrivoje Trivić bio je jedan od najboljih veznih fudbalera Jugoslavije u drugoj polovini šezdesetih godina prošlog veka, kao i član nacionalne selekcije koja je na završnom turniru Kupa evropskih nacija u Italiji 1968. godine postala vicešampion Evrope.
 
Rođen je 1943. godine u Ševaricama. Od 1965. do 1971. godine nosio je dres FK Vojvodine, za koju je odigrao 311 utakmica i postigao 31 gol. 
 
Igrao je u ekipi kada je ovaj novosadski klub na prvenstvu 1965/1966. godine osvojio titulu prvaka Jugoslavije.
 
Igrao je za francuski Olimpik Lion sa kojim je 1973. godine osvojio Kup Francuske, postigavši prvi gol u finalnoj utakmici protiv Nanta. Igrao je i za Tuluz, nakon čega je jednu sezonu ponovo igrao za Vojvodinu.
 
Preminuo je 26. februara 2013. godine nakon duge borbe sa bolešću.
  • bora

    01.12.2023 15:01
    @lovac
    Ostali su prijatelji do kraja zivota.Cartlton je to priznao.Triva mu
    je smrdeo na rizling i stalno mu duvao za vrat.Obozava je
    Francusku svaka benzinska pumpa bila je vinski podrum.
  • Limanac

    01.12.2023 08:46
    A ovo Lisje pitam se zašto plaćamo kad nisu odgovorni nizašta. Omiljeni domaći sport sediš, odmaraš a novci samo stižu.
  • @не верујем

    01.12.2023 08:28
    Тако је
    Он је био таква легенда и фаца. Ту дође и стане с нама балавцима прича нам анегдоте... Нема никаквог смисла. Е сад, пошто сам ја генерално глуп можда и им смисла.
    Трива легенда!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.