Generalni štrajk dela zaposlenih u gradskoj upravi

Preko 1.000 radnika Gradske uprave od danas je u generalom štrajku.
Preko 1.000 radnika Gradske uprave od danas je u generalom štrajku.

Novosađani neće moći da odu kod matičara, da overe dokumente u nekoj od šalter sala, obrate se službenicima u mesnim kancelarijama ili Gradskim upravama, a gradske inspekcije i komunalna policija neće izlaziti na teren. Takođe, kako je jedan deo radnika lokalne uprave ustupljen policiji za rad na izdavanju dokumenata, smanjen je broj šaltera u policijskoj šalter sali na Bulevaru oslobođenja.

Odlukom štrajkača, u susret će se izlaziti samo građanima koji kod matičara treba da upišu rođenje deteta, odnosno prijave smrt.

Gradska administracija već tri nedelje štrajkuje uz jednosatne prekide rada nezadovoljna Uredbom Vlade Srbije, koja je dovela do smanjenja plata većeg broja zaposlenih. Predsednik gradskog sindikata zaposlenih u upravi, Lazar Škorić rekao je ranije za 021 da ovakva uredba "odgovara onima koji imaju, jer im daje još, a onima koji nemaju, uzima i to malo što imaju". On je naglasio da plate nisu smanjene u pokrajinskoj administraciji i zaposlenima u gradskoj upravi u Beogradu.

Uredbom koju je Vlada Srbije donela 30. decembra ukinuti su stimulativni koeficijenti za 60 odsto zaposlenih u organima uprave, pa oni sa nižom školom umesto 21 sada primaju platu od oko 17 hiljada dinara.

  • Safet

    13.03.2012 00:36
    Eeee moj gradonačelniče dokle si ti dogurao kad ti Gradska uprava stupa u generalni štrajk...
  • ANICA

    12.03.2012 21:49
    Neverpvatna je odluka Gradskih celnika da smanje plate zaposlenima u Upravi grada...Zasto plate nisu smanjene direktorima javnih preduzeca kada tu zapravo dajemo najvise para... Strasno je da ceo grad ne funkcionise samo zato sto je DS tako odlucio...
  • fuj

    12.03.2012 21:17
    ups
    ds+Rodni stali smo u govno Novi Sade, probudite se,sad kad vam razrezu poreze po republickoj uredbi,koju ce Pavlicic da postuje , videce te sta je imati 17oo platu.(ali on se samo drzi zakona ko za onu stvar),pa kad uvede taksu za udisanje vazduha, pa na primer taksu za setnju po Keju ili novom Bulevaru itd,itd sto nije iskljuceno.Podrzavam STRAJK u upravi u Novom Sadu,izdrzite ljudi jos malo ode on sa zutacima u zaborav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti