Mural u Gimnazijskoj neće biti prekrečen

Mural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, poručuju za radio 021 iz JP „Poslovni prostor“. „Javno preduzeće „Poslovni prostor“, će u okviru radova izvršiti obnovu fasade na pomenutom objektu, ali bočni zid na kojem se nalazi naslikan mural neće pretrpeti nikakve izmene kojima bi se narušila umetnička vrednost murala“, rekla je direktorka JP Poslovni prostor, Gordana Mogić i dodala da će se sanirati sva oštećenja na bočnom zidu kako bi se mural u potpunosti zaštitio. Radovi na ovoj građevini su deo projekta rekonstrukcije fasada na objektima od interesa za lokalnu samoupravu, koji sprovodi „Poslovni ProstoMural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, poručuju za radio 021 iz JP „Poslovni prostor“. „Javno preduzeće „Poslovni prostor“, će u okviru radova izvršiti obnovu fasade na pomenutom objektu, ali bočni zid na kojem se nalazi naslikan mural neće pretrpeti nikakve izmene kojima bi se narušila umetnička vrednost murala“, rekla je direktorka JP Poslovni prostor, Gordana Mogić i dodala da će se sanirati sva oštećenja na bočnom zidu kako bi se mural u potpunosti zaštitio. Radovi na ovoj građevini su deo projekta rekonstrukcije fasada na objektima od interesa za lokalnu samoupravu, koji sprovodi „Poslovni Prostor“. Mural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, rekli su za Radio 021 u "Poslovnom prostoru".
Mural koji se nalazi na jednoj fasadi u centru grada u blizini Saborne crkve neće biti prekrečen, iako su oko objekta na kojem se on nalazi postavljene skele, rekli su za Radio 021 u "Poslovnom prostoru".

"Poslovni prostor će obnoviti fasadu na tom objektu, ali bočni zid na kojem se nalazi naslikan mural neće pretrpeti nikakve izmene kojima bi se narušila umetnička vrednost murala", kaže direktorka Poslovnog prostora, Gordana Mogić i dodaje da će se sanirati sva oštećenja na bočnom zidu kako bi se mural u potpunosti zaštitio.

Ona navodi da su radovi na ovoj građevini deo projekta rekonstrukcije fasada na objektima od interesa za lokalnu samoupravu, koji sprovodi "Poslovni prostor". Prethodno je umetnička asocijacija "Inboks" saopštila da gradska vlast planira da prekreči mural koji je 2009. godine iscrtao francuski strip-art umetnik Remed i izrazila razočaranje zbog te odluke.

Remed je nacrtao veliku figuru nadljudske veličine koja pokreće manju ljudsku figuru, kao marionetu i to uz pomoć dva novosadska umetnika, Dušana Bjeljca i Mrdaka Luburića. "Ovaj mural za mene predstavlja odnos izmedju čoveka i velikih sila moći koje upravljaju svima nama, kao i simbol oslobađanja čoveka od velikih sila moći", rekao je Remed.

Pokrovitelji tog projekta bili su Grad Novi Sad i švajcarski program za kulturu "Pro Helvetia", a organizator Umetnička asocijacija "Inboks".
  • Ja

    17.03.2017 17:01
    Lepo
    Lepo, lepo, a onda kuac.
  • .

    24.04.2012 20:42
    Piški kaki
    SVE, ali apsolutno sve šta nam nude Pavličić i kamarila je : piški-kaki. Danas ovako, sutra onako. Sad otvore bulevare, pa ih zatvore za novi asfalt. Otimaju ljudima njive za produžetak bulevara a onom Manual-u ne mogu onaj prcvoljak od parcele. Sad ajmo kreči mural pa nemoj.
  • Fart Vader

    24.04.2012 18:40
    E, svaka čast! Konačno nešto lepo u vestima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti