Amidžić kažnjen "korektivnim merama" zbog rizičnih letova

Kako saznaje Radio 021, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo kaznio je zbog opasnog letenja novosadskog biznismena Dragana Amidžića "korektivnim merama", a detalje globe nisu želeli da saopšte, jer je ta informacija, kako navode, poverljiva.

Kako saznaje Radio 021, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo kaznio je zbog opasnog letenja novosadskog biznismena Dragana Amidžića "korektivnim merama", a detalje globe nisu želeli da saopšte, jer je ta informacija, kako navode, poverljiva.

Portparolka Direktorata Katarina Andrić Milosavljević kaže da je Amidžić kažnjen na osnovu prijava građana zbog rizičnih letova koje je privatnim avionom izvodio prošle godine.

"Prošle godine imali smo dosta prijava na letenje gospodina Amidžića, pa su naši inspektori na osnovu toga uradili vanredne preglede. Nakon što su ustanovljene nepravilnosti u letenju, pilotu su tada određene korektivne mere koje su u tom trenutku bile neophodne. Prema našim informacijama, Amidžić je u propisanom roku otklonio pomenute nepravilnosti koje su mu naložene", navodi ona za 021.

Iako je bilo najava da bi Amidžić mogao da zbog divljanja nebom ostane bez letačke dozvole, do toga nije došlo. Milosavljevićeva dodaje da je "korektivne mere" novosadski biznismen ispunio, pa sada više nema prijava na njegovo letenje. "Inspektori Direktorata i dalje sa posebnom pažnjom nadziru letove gospodina Amidžića, koji se zasad pridržava zakonom propisanih procedura. Tome u prilog govori i činjenica da nam poslednjih meseci ne stižu prijave na račun njegovog letenja", kaže portparolka Direktorata za 021.

Nakon prošlogodišnjih lupinga iznad Dunava, Amidžić je početkom aprila izveo akrobacije svojim "galebom G2" tokom predizbornog mitinga Srpske napredne stranke. Prema pisanju medija, biznismen-pilot se kasnije pojavio u novosadskom restoranu "Sokače" u kojem su naprednjaci večerali nakon mitinga. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • milan

    03.09.2012 14:22
    ah ta zavist
    Bolje bi vam bilo da nesto radite, nego sto lupetate!
  • Uncas

    15.05.2012 11:37
    @Fruskogorac
    Pa obzirom da si tako dobar poznavalac lika i dela "Srdje Zlopogledje",prosvetli nas malo odakle njemu gliseri,porsei,avion ,letacka grupa i ko zna sta sve ne jos..????
    Da li je bio toliko dobar,lood i interesantan te je tebi otvorio dusu i rekao sta je radio 90ih,ili neko drugi treba da ti kaze da nebi ostavljao ovako pausalne komentare ,ne bil` nam objasnio koliko si ti zadojen ISTINOM o njemu .
  • Fruskogorac

    15.05.2012 10:01
    U vreme nato agresije covek nije imao avione , a znajuci ga koliko je opicen taj bi i leteo protiv natoa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti