Investitor će graditi robnu kuću u Poštanskoj štedionici

Završetak izgradnje objekta Poštanske štedionice, koji Novosađani čekaju skoro 25 godina, finansiraće preduzeće "Ateks" iz Beograda, koja će zauzvrat dobiti prostor na kom će graditi robnu kuću.

Završetak izgradnje objekta Poštanske štedionice, koji Novosađani čekaju skoro 25 godina, finansiraće preduzeće "Ateks" iz Beograda, koja će zauzvrat dobiti prostor na kom će graditi robnu kuću.

Kako za 021 kaže direktor JP PTT Srbija Goran Ćirić, ova firma i Grad Novi Sad su potpisali ugovor koji definiše koji će deo ekskluzivnog prostora u centru Novog Sada pripasti "Ateksu", a koji Pošti i Štedionici.

"Ugovorom je utvrđena saradnja, a veštačenjem odnosi u kvadraturi čitavog prostora. Deo ovog prostora će, bez dinara ulaganja, pripasti Poštanskoj štedionici i Pošti Srbije, dok će deo pripasti "Ateksu", koji će finansirati kompletan posao“, kaže Ćirić.

Prema rečima direktora "Ateksa" Marka Ćulibrka, njegova kompanija dobiće "nekoliko stotina kvadrata" koji će se prostirati na više nivoa Poštanske štedionice. On, međutim, nije želeo da kaže koju sumu će "Ateks" uložiti u rekonstrukciju poluzavršenog objekta, kao ni koja je procenjena vrednost tržišnog prostora koji će njegova kompanija dobiti zauzvrat. "Još uvek ne znamo koliko novca će biti uloženo u rekonstrukciju, jer nismo završili snimanje objekta. Koliko vidimo, krov je propao, možda ima još nekih delova na čiju popravku nismo računali, tako da preciznu cifru još uvek nemamo", kaže direktor ove kompanije, dodavši da završetak izgradnje Novosađani mogu da očekuju za godinu i po dana.

Firma "Ateks" privatizovani je naslednik nekadašnjeg "Angrotekstila", čijih je 70% akcija 2003. godine kupila italijanska firma "Fibest", dok je predsednik Nadzornog odbora postao poznati profesor ekonomije Miodrag Zec. Udruženja malih akcionara ove firme je tada ocenilo da je firma kupljena po višestruko nižoj ceni od tržišne, jer je "Fibest" ovo preduzeće pazario za 8 miliona evra, dok je realna vrednost firme u tom trenutku bila preko 25 miliona.

Šest godina kasnije Italijani su otkupili i preostalih 30% akcija, kada je malim akcionarima isplaćeno 3.657.000 evra, iako su oni smatrali da im pripada 4 miliona evra više. Preduzeće "Ateks" danas poseduje preko 50 prodajnih mesta, dok kapital upisan u dokumente Agencije za privredne registre iznosi preko 19 miliona evra. (Miodrag Sovilj – miodrag@021.rs)

Satiričnu verziju ovog članka u režiji Teleplova web televizije 021, pogledajte ovde.

  • 18.05.2012 08:00
    Вау
    Коначно! Надам се да ће бити Office shoes.
  • Laki

    16.05.2012 09:11
    predlog
    Kakav ce to trzni centar biti bez kladionice.Pa nemojte molim vas ljudi,sad sam razocaran.
  • Brzi

    16.05.2012 08:56
    Već?
    Nije vam mnogo ni trebalo tričavih 1/4 veka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti