Dveri raspustile novosadski odbor zbog pregovora sa SNS

Starešinstvo desničarskog pokreta Dveri razrešilo je dužnosti celokupno novosadsko povereništvo zbog pregovora sa Srpskom naprednom strankom o pravljenju nove gradske vlasti u vojvođanskoj prestonici.
Starešinstvo desničarskog pokreta Dveri razrešilo je dužnosti celokupno novosadsko povereništvo zbog pregovora sa Srpskom naprednom strankom o pravljenju nove gradske vlasti u vojvođanskoj prestonici.

Dosadašnji prvi čovek Dveri u Novom Sadu Miroslav Parović kaže za Radio 021 da odluka Starešinstva podgreva priče o tajnoj saradnji Demokratske stranke i rukovodstva ove partije.

"Kao neko ko je u priči oko Dveri od samog početka, želim da verujem da to nije istina. Međutim, činjenica je da i trenutak i način na koji se ovo izvodi definitivno idu u korist demokratama i ligašima. Nadam se da cela priča nije potvrda tih glasina o saradnji Dveri i DS, već samo previranje koje je i normalno za ljude koji su novi u politici", kaže Parović za Novosadski informativni portal.

Prema njegovim rečima, sukob unutar Dveri koji je kulminirao izbacivanjem novosadskog povereništva nastao je zbog ideoloških nesuglasica. Parović navodi da je beogradsko rukovodstvo želelo da delovanje stranke svede na ponavljanje priče o izbornoj krađi, dok je novosadski odbor želeo da se okrene skidanju demokrata i ligaša sa vlasti. "Povereništvo u Novom Sadu je kao glavni cilj zacrtalo rušenje vlasti oko DS i LSV, jer smatramo da je to jedini način da se spreči internacionalizacija vojvođanskog pitanja koje oni pokušavaju da sprovedu. Odluka Starešinstva na ovaj način daje vetar u leđa ovim partijama da ostanu na vlasti u Novom Sadu", kaže Parović za 021.

Dobili milione od "Kolubare"

Glavni odbor Dveri je od novosadskih poverenika tražio da, iako su po zakonu vlasnici svojim mandata u novosadskom parlamentu, svoje fotelje vrate partiji preko čije liste su izabrani. Parović navodi da mandate neće vratiti, a da će eventualno formiranje nove partije u Novom Sadu ipak sačekati pokušaj pomirenja unutar Dveri.

Priče o saradnji Dveri i DS, odnosno njenog potpredsednika Dragana Đilasa počele su u samoj predizbornoj kampanji, kada su pripadnici ovog ekstremističkog pokreta daleko više kritikovali SNS i sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, što je pokrenulo "šuškanja" da je DS pomogla Dveri kako bi njihova retorika "otela" deo desničarskih glasača naprednjaka.

Ovu priču dodatno je podgrejao finansijski izveštaj preduzeća "Kolubara", koje je deo Elektroprivrede Srbije. Tada se ispostavilo se da među onima koji su svojevremno dobili najveće donacije ovog preduzeća nalaze i Dveri, kojima je tada dato 4,2 miliona dinara. (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Slobodnjak

    06.09.2012 10:03
    Ura Ura Ura!
    Očekujem za koji trenutak da čujem i da se ova klerofašistička organizacija totalno ugasi!
  • Vlatko

    10.08.2012 13:22
    Veruj u ljubav
    "... želim da verujem da to nije istina"
    Puno puta sam i ja u svom životu želeo da verujem da nešto nije istina, istina je nažalost mnogo češće demantovala moju VERU.
    Dječače, Vera je samo žensko ime i ništa više, istina boli...
  • jos jedni, ovoga puta pravi i

    10.08.2012 08:23
    @ darko
    pa i treba na sve nacine rasterati i rasturiti ovu prevaru i bandu...a isto tako ignorisati i pridavati im sto manje paznje, jer nisu toga vredni...pored svih ludila politickih partija, josh i ovi...pa to je vec bezobrazluk...saseci u korenu, nego sta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.