Posle 104 godine postojanja, gasi se FK Šajkaš iz Kovilja

Fudbalski klub Šajkaš iz Kovilja, zbog nagomilanih dugovanja, prestao je da se aktivno takmiči.
Fudbalski klub Šajkaš iz Kovilja, zbog nagomilanih dugovanja, prestao je da se aktivno takmiči.

Jedan od prvih klubova u zemlji, osnovan davne 1908. godine, zbog lošeg rada nekoliko poslednjih uprava, zapao je u krizu i trenutno se nalazi pred gašenjem.

"Da li gradske, pokrajinske ili lokalne vlasti mogu da pronađu neko rešenje, ili bar kratkoročnu pomoć klubu koji je jedan od začetnika fudbalskog sporta u Bačkoj i ogromni doprinosilac razvoja sporta kod nas? Da li će FK Vojvodina pomoći FK Šajkašu i koja će biti sudbina ovog kluba videćemo tek u budućnosti?", pitaju se navijači.

Fudbalski klub Vojvodina osnovan je šest godina kasnije, a novosadski crveno-beli su prvi meč odigrali leta 1914. godine upravo protiv Šajkaša.

  • neko

    01.11.2012 19:13
    kovilj
    Kovilju treba uprava,igraci su tu.Cekaju..
  • 18.10.2012 07:37
    Pa vi i dalje glasajte za VELIKE stranke iz Srbije. Osnujte svoju stranku, svoj AKUD, svoj klub, tražite prihode i borite se , zašto vam na pomognu Vićikant i ekipa ??? I Manastir Kovilj je propadao pa je sada u usponu, ne treba kukati nego raditi !!!
  • vilx

    17.10.2012 17:05
    Propao je i AKUD "Laza Kostic" iz Kovilja, dakle vlast je upropastila selo i onemogucila mladim ljudima da se bave sportom! Ne cudi me sto je sve vise narkomana u Kovilju...tuga, sta drugo reci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.