Počinje gradnja otvorenih bazena na Spensu (Video)

Radovi na nastavku izgradnje bazenskog kompleksa na Spensu, trebalo bi da počnu sredinom godine.

Radovi na nastavku izgradnje bazenskog kompleksa na Spensu, trebalo bi da počnu sredinom godine.

To znači da postoji mogućnost da novi otvoreni olimpijski bazen, prve kupače primi krajem leta naredne godine, kaže zamenik gradonačelnika, Saša Igić. 

"Pri kraju je izrada projekta, nakon čega će biti raspisan tender za izvođenje radova i računam da će do kraja juna to sve biti gotovo, odnosno da će krenuti ta prva faza", objašnjava Igić.

Reč je o bazenu dimenzija 50 x 20 metara, čiju izgradnju, prekinutu pre čak 19 godina, gradski čelnici i rukovodstvo Spensa godinama najavljuju. Igić dodaje da je za ove radove republičko Ministarstvo za sport i omladinu opredelilo 65 miliona dinara, te da isto toliko izdvaja i Grad. "Od toga je 20 miliona za izradu projektno-tehničke dokumentacije izdvojeno prošle godine, a ostatak će biti obezbeđen tokom 2010. godine", dodaje zamenik gradonačelnika.

Ipak, za završetak otvorenog bazena, prateće infrastrukture i rekonstrukciju postrojenja za preradu vode, biće potrebno još nekoliko desetina miliona dinara, koje bi trebalo obezbediti tokom naredne godine. Time bi se okončala prva faza izgradnje bazenskog kompleksa, a dalje se planira izgradnja još jednog olimpijskog bazena, te bazena za skokove u vodu, čime bi Novi Sad zadovoljio standarde za održavanje svetskih i evropskih prvenstava u vodenim sportovima. (D.S.)

  • Stari Grad

    13.04.2010 22:10
    Bliže se izbori. Pa otvoreni bazeni se već 15 godina rekonstruišu u periodu pre izbora ;)
  • urosh

    13.04.2010 18:40
    !!!
    Meni se cini da su kadrovi G17 shvatili da im su im ovo poslednji manadati pa zure da se obezbede .

    TV Apolo se seli iz TC Apolo gde ima izgradjeno sve na Spens gde nema nista ?! Zasto?
  • Hm

    13.04.2010 17:04
    i jos nesto...
    Kako je moguce da je projekat pri kraju!? Pa tek je zavrsena javna nabavka za idejno resenje, pogledajte slluzbeni list!
    Da nije mozda neko vec znao da ce da dobije!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.