Prijavljeno pet puta više dece od kapaciteta Radosnog detinjstva

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" više ne prima zahteve za prijem dece u novosadske vrtiće.

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" više ne prima zahteve za prijem dece u novosadske vrtiće.

Na konkurs se do 30. aprila prijavilo oko 5.000 mališana, a slobodnih mesta ima za njih 1.137.

U ovoj ustanovi još ne znaju da li će Grad kao i ranijih godina odobriti proširenje kapaciteta da bi se smanjio broj dece na listi čekanja.

Trenutno je najveće interesovanje za celodnevni boravak mališana do tri godine. Rezultati konkursa će biti poznati 17. juna.

  • 09.05.2013 05:05
    bruka
    dodala bi ga po treci put ali ga ne stampate jer prozivam boru i gradske celnike...sta je cilj ovih komentara? da pljujete ustanovu i ljude koji ginu sa gomilom dece ili da prozovete krivce,malo sutra,kad bi smeli
  • UXON

    08.05.2013 21:33
    Konuse-nisi u pravu..
    Supruga i ja imamo privatnu predskolsku ustanovu i barem jednom godisnje nas posecuje prosvetna i radna inspekcija. Do sada nismo imali ni jednu meru ili kaznu. Nije lako ni jednostavno verifikovati predskolsku ustanovu ispuniti i odrzavati sve propisane norme. Sto znaci da pricas gluposti i lazi.Gotovo sva deca u nasem vticu su na spisku radosnog,naravno ispod crte. I jos nesto ne treba subvencionisati privatne vrtice nego boravak dece u vrticima.Ne bitno da li je vrtic gradski ili privatni sva su deca ista!!! Provera uslovnosti vrtica je takodje prosta stvar i zakon je tu jasno definisao potrebne uslove
  • Milan

    07.05.2013 21:04
    deca
    Da bi deca odrasla u zdrave licnosti moraju da žive u normalnom okruženju. Nije normalno da dete boravi u sobi predvidjenoj za 20 dece medju 40 upisane dece. Gužva, virusi, bakterije, buka, nebezbednost,... i deca tako odrastaju u bolesne ili agresivne osobe. E , to je Bora radio, pa ga vi pravite od blata a mi cemo da se trudimo da ga zaboravimo sto pre....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti