Radnici Noviteta sutra blokiraju Futoški put

Radnici Noviteta sutra će od 9:30 časova blokirati put kod sedišta preduzeća na Futoškom putu, najavio je sindikat "Solidarnost".  

Radnici Noviteta sutra će od 9:30 časova blokirati put kod sedišta preduzeća na Futoškom putu, najavio je sindikat "Solidarnost".

Povod za protest je što preduzeće ne radi od 28. januara, kada je zvanično i počeo štrajk.

 Utisak je, kažu u "Solidarnosti", da preduzeće namerno ne radi da bi zaposleni samovoljno napustili Novitet bez otpremnine.

"Oko 150 radnika nema povezan radni staž od juna 2010. godine, overene zdravstvene knjižice duže od šeset meseci i još im nije isplaćena plata za decembar 2012. godine", rekla je predsednica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić. Prema njenim rečima, sindikat nije blokadu puta najavio policiji što je trebalo da učini, prenosi Dnevnik.

"Do sada smo uvek radili po zakonu, ali naši vapaji nisu imali efekta. Sada, pak, hoćemo da vidimo kakav će odjek imati kod nadležinih neprijavljeni protest", kazala je Kojić. Ponovila je da zaposleni traže bezuslovnu isplatu zarada za decembar prošle godine i za januar 2013, te da im se overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž.

  • drugi kraj batine

    04.06.2013 21:23
    Kao što neko reče dole izdržite 2 dana i ja vam se pridružujem.
  • @Vlada - ...

    04.06.2013 21:19
    Slazem se da treba blokirati odgovornu stranu, a ne ovako nasumice. Poznati su Bodrum trikovi DS-a i uloge Pajtica i Selimovica u donosenju zakona o radu. Prevarante u apsanu (doduse Selimovic je vec izdrzao kaznu), zakon van snage, radnike u pogone, ..., i to je to.
  • @Anonimus - prokislo mleko

    04.06.2013 21:10
    A sta bi ste radili da ste mogli da izadjete? Pridruzili bi ste se ili sprecili Palancane i Kertesa? Bio Prokisli-Jogurt izvan ograde, pa nije sprecio 'nemila desavanja'.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti