Radnike "Noviteta" niko iz Vlade nije hteo da primi

Radnici novosadskog "Noviteta", koji nisu primili platu već sedam meseci, uzaludno su protestovali danas ispred Vlade Srbije, budući da niko od nadležnih nije želeo da ih primi.

Radnici novosadskog "Noviteta", koji nisu primili platu već sedam meseci, uzaludno su protestovali danas ispred Vlade Srbije, budući da niko od nadležnih nije želeo da ih primi.

Kako za 021 kaže predsednica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić, radnici su u Nemanjinu 11 stigli jutros u pola deset, ali ih niko nije primio sa obrazloženjem da je u toku sednica Vlade.

"Nekoliko puta smo pokušali da razgovaramo, ali su nam odgovarali da je sednica Vlade u toku. Vlada sigurno nije počela zasedanje u 9:30h, kada smo mi stigli", kaže Kojićeva za Novosadski informativni portal.


Revoltirani radnici novosadske fabrike tekstila su pokušali da uđu u zgradu Vlade, ali ih je u tome sprečilo obezbeđenje. Kojićeva navodi da je pedesetak radnika "Noviteta" nakon pokušaja ulaska opkolio kordon policije sa čak tri marice.

"Pošto zgradu Vlade Srbije vidimo kao zgradu naroda, smatram da imamo pravo da uđemo unutra. Međutim, kada smo pokušali, stiglo je pojačanje policije, pa nas je opkolio kordon. Vraćamo se u Novi Sad razočarani, ali sad bar znamo da Vlada radi protiv interesa naroda", rezignirana je ova sindikalka, dodajući da je premijer Ivica Dačić znao da radnici "Noviteta" dolaze u Beograd.

Ovo nije prvi put da gladni radnici "Noviteta" bezuspešno pokušavaju da dođu do političara, budući da su prošlog leta, takođe po paklenim vrućinama, protestovali ispred Gradske kuće, ali se ni tada niko nije udostojio da primi predstavnike radnika. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 22.06.2013 09:47
    zlatica
    Novitetove radnice su uglavnom povele sudski spor koji je vec uveliko u prcesu ako tako Djuri odgovara nama jos vise nemojte se nadati ako smo zene da smo glupe ,malo smo cak i vidovite pa mislimo da ce neko da napipa aps tamo u septembru!!!!!!!
  • Telepčan

    21.06.2013 18:24
    Činjenica je da smo mi (gradjani Srbije) mazohistički narod, što nas više j... bolje im se nameštamo. Sve dok se ne dignu motika i kuka, neće nam biti bolje.
  • zlatica

    21.06.2013 11:12
    franc jozef
    bogami gospodjo Kojic ja sam videla da su neki radili jos kod Franc Jozefa ,primaju penzije i naravno plate u vladi i skupstini i usput malo odspavaju u skupstini!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti