Igralište postavljeno, pa sklonjeno

Igralište koje je postavljeno kraj obdaništa u Ulici Branimira Ćosića uklonjeno je posle samo dve nedelje, jer regulacioni plan predviđa izgradnju parking garaže u blizini.  
Igralište koje je postavljeno kraj obdaništa u Ulici Branimira Ćosića uklonjeno je posle samo dve nedelje, jer regulacioni plan predviđa izgradnju parking garaže u blizini. Ovo mesto za igru bilo je privremeno, ali ostaje nejasno zbog čega je uopšte postavljano ako su deca na njemu mogla da se igraju samo dve nedelje.

Arhitekta Zavoda za izgradnju grada, Vera Golubović, ističe za Radio 021 da će u ovom delu grada ipak biti izgrađeno novo igralište, ali nije mogla da precizira kada i gde. Kako kaže, mesto u čijoj se blizini planiraju građevinski radovi nije bezbedno ni za decu, ni za njihove roditelje.

"Nažalost, sad su takve okolnosti da je naša procena bila da ono treba da se izmesti. Tu su ipak izduvni gasovi i automobili. Mi smo najpre planirali da tu postavimo zaštitnu ogradu, ali naše krajnje opredeljenje je da igralište ipak bude izmešteno", kazala je Vera Golubović. Ovo igralište će najverovatnije biti izmešteno na lokaciju na Novoj Detelinari ili Novom naselju.

Još jedan problem je izgradnja igrališta u Futoškom parku, gde se odlučuje o najboljem mestu za postavljanje, u saradnji sa republičkim Zavodom za zaštitu prirodne sredine. Ipak, po poslednjim informacijama, novo igralište se neće postavljati, već će staro biti obnovljeno. Kako Vera Golubović najavljuje, svi planirani radovi trebalo bi da budu gotovi do kraja maja. (Asja Francisti)

  • Pjetro

    21.05.2010 07:34
    Odgovor za "Glas za dečje igralište"
    Ne po nivou kulture nego po prioritetu. Ne znam zašto ti je prošao komentar sa uvredom,ali po komentaru ne da si dokazao(la) da si upravo ti seljak nego da ti nesto i fali u glavi,a sto se tice nivoa kulture i obrazovanja nisi mi ni do kolena...Nama samo treba komad asfalta ispred ulaza da ne parkiramo više u blatu,a što se tiče ostatka zemljišta mogu da naprave nešto drugo,pa eto čak i igralište,mada bi bilo bolje da igralište naprave na novoj detelinari jer tamo nema baš niti jedno...
  • GONZO

    20.05.2010 19:58
    Onaj predlog da se napravi igralište sa lepo uredjenim zelenilom kao što je napravljen kod srednje medicinske je OK.
    Prodjite tuda - stvarno lepo izgleda. To je primer da i urbanisti imaju savesti.

    Tražimo više zelenila za našu decu.
  • Podrška roditeljima

    20.05.2010 19:53
    Neka urbanisti narede silnim investitorima da unutar zgrade naprave parking za sve stanare.Tada neće biti potrebe za silnim garažama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti