Parkovi očišćeni od krpelja

Novosadski parkovi očišćeni su od krpelja, saznaje Radio 021 u ''Ciklonizaciji''.
Novosadski parkovi očišćeni su od krpelja, saznaje Radio 021 u ''Ciklonizaciji''.

''Po nalogu Zavoda za izgradnju grada, ovo preduzeće hemijski je protiv krpelja tretiralo i Kamenički park, Petrovaradinsku adu, put do Ribarskog ostrva, Univerzitetski kampus, i gradska groblja'', kaže direktor marketinga ovog preduzeća Miroslav Crnjanski.

Sledeće lokacije za suzbijanje krpelja su Novo naselje i okolina i  Somborska ulica na Telepu. Lokacije na kojima je potrebno intervenisati određuju stručne ekipe Poljoprivrednog fakulteta i PMF-a.

Preporučuje se oprez u prirodi,  naročito van grada, na neuređenim površinama sa visokom travom i žbunjem. Ukoliko se krećete na takvim mestima, poželjno je da ste u odeći sa dugim rukavima i nogavicama, sa kapom na glavi.

Krpelji su prenosioci nekoliko bolesti od kojih je najopasnija lajmska bolest, zbog toga je važno odmah se javiti lekaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti