120 hiljada posetilaca na Noći muzeja

Na više od 80 programa u protekloj Noći muzeja u Novom Sadu, sinoć je na 47 lokacija zabeleženo oko 120 hiljada poseta, saopštili su organizatori ovog masovnog dešavanja.
Na više od 80 programa u protekloj Noći muzeja u Novom Sadu, sinoć je na 47 lokacija zabeleženo oko 120 hiljada poseta, saopštili su organizatori ovog masovnog dešavanja.

Loše vreme ipak nije pokvarilo posetu, a, kao i svake godine, najposećenije su bile izložbe u Muzeju Vojvodine (oko 9.000), a slede Muzej savremene umetnosti (7.000), Zbirka strane umetnosti Muzeja grada u Dunavskoj ulici (7.000), Galerija Matice srpske (6.500) i Apolo centar (6.000).

Među posećenijim postavkama je bila i ona u Ulici Mite Ružića, gde su posetioci masovno čekali u redovima da vide fotografije svemira.

Između ostalog, veliku pažnju je privukla i izložba krigli, čaša i ostalih korisnih stvari u vezi sa pivskom kulturom, koja je priređena u ''Mamut'' pabu u Zmaj Jovinoj ulici, ali i izložba riba u Zavodu za zaštitu prirode u Radničkoj ulici.

Nagrade za sjajne fotografije

Ove godine u Noći muzeja dodeljene su i pojedine nagrade. Za najbolje fotografije pristigle na konkurs "Ja za život planete" nagrađene su Jelena Janković (slika ''Danonubio) i Anđela Stevanović (slika ''Poslednji kolosek''). Nagradu Galerije satova i nakita "Berić" u Muzeju Vojvodine dobila je Zorka Somborski.

I ove godine, organizator Noći muzeja u Novom Sadu je Visart, Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu.

Novosadska manifestacija održana je u sklopu nacionalne Noći muzeja u Srbiji.

  • Veljko

    17.05.2010 08:35
    slabo, slabo...
    Mislim da je ova Noc muzeja bila znatno slabija od proslogodisnjih. Da li zbog toga sto se islo na kvantitet a ne kvalitet te sto umesto 5 vecih i kvalitetnih izlozbenih prostora dobili 80 malih i nikakvih ili zbog toga sto su bile bombasticne najave zbog kojih smo ocekivali multimedijalne spektakle, ne znam...
    Ubedljivo najvece razocarenje bilo je na bazenima SPENSA. Krajnje bombasticna najava(citat:"Na vodi, u vodi i oko vode vodiće dijalog skulpture, objekti, instalacije, u multimedijalnom ukrštanju (zvuk, svetlo) stvarajući posebnu privlačnu atmosferu.
    ....jedinstvenom, ekskluzivnom umetničkom događaju po prvi put izvedenom u našoj zemlji. Nestabilnost vodene površine, njena dubina, talasanje i odsjaji postavljaju ozbiljne i komplikovane zahteve pred mlade umetnike, na koje će oni odgovoriti zanimljivim idejama, osobenom kreativnošću i koncepcijski promišljenim radovima")
    nije imala veze sa onim sto se videlo na bazenima. Jedna velika sramota!
    Svi smo ocekivali (citajuci najavu) nekakav light show ili bar desetak skulptura koje bi bile u vodi ili izvan vode sa odgovarajucom promenom svetla, a docekale su nas pijacne stvari okacene na vesalice koje su visile iznad velikog bazena, i malo belo platno na kom se projektovala zena u belom u hodu. I to je sve. Mislim da nije u redu u programu najaviti spektakl i razne skulpture a docekati posetioce sa samo 2 postavke. I to je kao umetnost. Ma sram vas bilo! Stidite se novosadski "umetnici" ako niste mogli nista bolje i kvalitetnije da ponudite novosadskoj publici a najavili ste ekskluzivu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti