Vaspitačice ostaju do kraja školske godine

Vaspitači predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" koji nisu prošli psihološke testove, ostaće na poslu do kraja školske godine, potvrdio je za naš radio direktor ove ustanove Borislav Samardžić.
Vaspitači predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" koji nisu prošli psihološke testove, ostaće na poslu do kraja školske godine, potvrdio je za naš radio direktor ove ustanove Borislav Samardžić.

"Doneli smo odluku da vaspitačice ostanu do kraja školske godine, dakle još dvadesetak dana, jer su roditelji stali iza njih, iako sam ja, kao direktor, bio dužan da ih otpustim", napominje Samardžić.

Podsećamo, 12 vaspitačica nije prošlo testove koje je sastavila prosvetna inspekcija i trebalo je da odmah dobiju otkaz, ali su roditelji pisali peticiju u kojoj su tražili da one ostanu na poslu bar do kraja juna, vode decu na školu u prirodi i pripreme sa njima završnu priredbu.

Samardžić je najavio i redovne kontrole stalno zaposlenih, posebno u slučajevima gde postoji sumnja da ponašanje vaspitača prema deci nije prihvatljivo.
  • sandra

    20.05.2010 02:21
    Nije istina da je testove sastavila prosvetna inspekcija,vec NSZ !!!!!!!
  • B

    19.05.2010 19:11
    Kljucna pitanja
    Pale su na ključnim pitanjima: da li ste u stranci i u kojoj? Preko koga ste se zaposlili? Posao vaspitačice je vrlo težak i zahtevan, tu ne treba mešati politiku i veze, ali džabe, to je naša stvarnost...
  • sosa

    19.05.2010 08:23
    Nije mi jasno zašto te osobe nisu radile psihološke testove na samom prijemnom ispitu za vaspitačku školu ili fakultet. Ovako im je dozvoljeno da izgube i vreme i trud i novac studirajući nešto što neće moći da rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti