Nova medicinska oprema u Domu zdravlja

Dom zdravlja "Novi Sad" nabaviće ove godine medicinsku opremu u vrednosti od oko 33 miliona dinara.

Dom zdravlja "Novi Sad" nabaviće ove godine medicinsku opremu u vrednosti od 33,2 miliona dinara. Tender će uskoro biti raspisan.

Biće kupljen jedan internistički i jedan ginekološki ultrazvuk, 9 ginekoloških stolova, od kojih će jedan biti za žene sa invaliditetom, kao i jedan aparat za eho kardiografiju. Kako za Radio 021 tvrdi direktor ove ustanove, Života Lazarević, nabavljanjem novih dijagnostičkih aparata smanjiće se gužve u domu zdravlja.

"Imamo veliki pritisak u domovima zdravlja i jako su nam bitni dijagnostički aparati, jer je dijagnostika preopterećena kod nas", rekao je on.

Kako Lazarević kaže, trenutno se obučavaju lekari koji će na aparatima za eho kardiografiju raditi i dopler karotidu, koja do sada nije korišćena u domu zdravlja. U pitanju je ultrazvučna pretraga krvnih žila na vratu, odnosno karotidnih arterija. Njom se otkrivaju suženja i začepljenost ovih krvnih sudova, kao i razni drugi poremećaji. (Asja Francisti)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti