Opera "Karmen" večeras na Trgu slobode

Novosađani večeras imaju priliku da odgledaju satelitski prenos opere "Karmen" iz Valensije.

Građani Novog Sada i još više od 30 gradova širom Evrope imaće priliku da večeras odgledaju satelitski prenos opere "Karmen" iz Valensije. Gledalište sa oko 2.500 sedišta je postavljeno na Trgu slobode za kulturni događaj "Viva Evropa 2010", najavljuje Milan Radulović iz Muzičke omladine.

"Gledaćemo impozantan tim sastavljen od hora i orkestra grada Valensije, pod dirigentskom palicom Zubina Mehte. Ono što je posebno značajno je reditelj ove opere, čuveni Karlos Saura", kaže Radulović.

Grad Novi Sad je pokrovitelj celokupnog događaja, a izdvojena su sredstva u iznosu od 500.000 dinara, koja su manja od predviđenih, navodi Ismet Abdić, predsednik "Strade" koja je jedan od producenata ovog događaja. On napominje da je ostatak sredstava pokriven na taj način što su sve firme koje rade na ovom projektu uzele novac samo za pokrivanje troškova koje imaju.

Prenos opere "Karmen" na Trgu slobode zakazan je za 19.30 sati. Organizatori apeluju na Novosađane da dođu na vreme i zauzmu mesta.

  • 09.06.2011 20:08
    @Jedna mama
    Poštovana, iznad vesti stoji datum od juna prošle godine...
  • jedna mama

    09.06.2011 20:03
    upliv
    Kad veceras?? koji datum?? danas 09.06 nije!!!
  • Zoran Ostojic

    18.06.2010 06:46
    Deran
    Grad lako kesira 500.000 dinara za prenos opere, a za KOMARCE nema para?
    ...nek' nas "zdrocaju" po ceo dan?
    Ko' da je danas KAMENO DOBA?
    Gradonacelnik Kamenko Igoreno se izgleda previse zaigrao?
    SRAMOTA!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti