Exitu 20 miliona, uz izveštaj

Član Gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać, kaže za Radio 021 da će "Exit" morati da podnese izveštaj o utrošku sredstava iz gradskog budžeta kao i svi ostali projekti.
Festival "Exit" je iz gradskog budžeta dobio 20 miliona dinara, što je 60% manje od prošlogodišnje sume od 50 miliona. Član Gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać, kaže za Radio 021 da će "Exit" morati da podnese izveštaj o utrošku sredstava kao i svi ostali projekti, kao i da će izveštaj biti prezentovan i odbornicima Skupštine grada.

"Mislim da odbornici koji su Exit proglasili za manifestaciju od izuzetnog značaja za Novi Sad imaju prava da znaju na koji način su utrošena sredstva iz gradskog budžeta", izjavio je Bursać.

On napominje da većina projekata koja se finansira iz gradskog budžeta nije dobila onoliko novca koliko su tražili.

  • Svi su tu samo zbog para

    24.06.2010 21:22
    Oni koji su im pomogli da dođu na vlast, prirodno mogu šta im se hoće. Ne treba zaboraviti kako je EXIT nastao i kako smo ih svi tada podržavali u nameri da Sloba postane prošlost, ali zar treba da oni postanu novi Sloba i da im se kao Titu doživotno sve može.

    Osim toga, sramota je hvaliti se kako jedini u Evropi imamo festival na tako atraktivnoj lokaciji. Evropa je odavno naučila da ceni nacionalno i kulturno nasleđe, a mi osim što se stidimo našeg i nacionalno spominjemo samo u negativnom kontekstu, još i rušimo kulturnu baštinu. Tvrđavi treba zaštita!!!
  • Stanko

    23.06.2010 08:17
    gdin Bursac
    A koliko puta se g-din profesor Bursac pojavio i odrzao predavanje na akademiji na predmetima koje drzi? Ili samo dodje da ispotpisuje indekse? Da li taj covek nesto radi kako treba kada vec prima nekoliko plata? A verovatno i po koji honorar za dirigovanje na NOMUS-u. Ko je ovde lud? On sigurno nije? Samo je kratkovid, kao i svi koji misle da se nece preispitati njihova uloga, kad tad.
  • 21.06.2010 20:01
    UA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti