Komarci se namnožili zbog nestručnosti

Alarmantna brojnost komaraca u gradu i okolini posledica je neuvažavanja mišljenja stručnjaka, tvrdi grupa profesora Poljoprivrednog fakulteta.

Alarmantna brojnost komaraca u gradu i okolini posledica je neuvažavanja mišljenja stručnjaka, tvrdi grupa profesora Poljoprivrednog fakulteta.

Zavod za izgradnju grada  nema dovoljno stručnosti ni kapaciteta da obavi posao suzbijanja komaraca u gradu, tvrdi u izjavi za Radio 021 profesorka Marija Zgomba: "Mislimo da je apsolutno neophodno da grad zauzme novi kurs u konceptu organizovanja posla suzbijanja komaraca i da se opredeli da li je gradu uopšte potrebno mišljenje naučnih radnika i onih koji za to imaju kredibilitet",  kaže Zgomba.

Iako je dobio posao monitoringa komaraca na tenderu koji je raspisao grad, Poljoprivredni fakultet nije od ZIG-a dobijao ni pravovremene naloge za monitoring, niti informacije o tipu preparata  i lokacijama koje će se tretirati, kaže profesorka Zgomba. Objašnjenje  za to je da je ZIG zadužen da štedi pare gradu. "Kako se može uštedeti neadekvatnim tretmanima", pita se profesorka Zgomba.

Zavod za izgradnju grada negirao je tvrdnje o nestručnosti svojih kadrova, a iz grada nema nagoveštaja promene u organizaciji posla suzbijanja komaraca.

  • 20.06.2010 11:00
    Lako je sa komarcima, oni nam sisaju krv samo leti, teško je sa gamadi i parazitima koji su se namnožilu u ZIG-u i u drugim JKP. Oni nam piju krv 365 dana u godini.
  • Ping-Pong

    20.06.2010 06:16
    Stručnjak za toplu vodu i gubljenje vremena
    Pa dajte imena tih 'stručnih lica' koji su u ZIGu ako smatrate da su kompetentni.

    Njihovu stručnost osećamo ovih dana na svojoj koži .

    Ili je u pitanju gola pljačka ?

    Krade se svuda pa zašto ne bi na sredstvima za zaprašivanje komaraca .

    Do jeseni će se ovi mačevati saopštenjima i kojekavim nebuloznim demantijama a stoku će i dalje žderati leteće krvopije dok će ove gamižuće dvonožne krvopije da ubiru kajmak preko objedinjene naplate Informatike .

    Bravo za ZIG ...Bravo za Poljoprivredni fakultet ...Bravo za Ciklonizaciju ...Ovo šljapkanje i pljuskanje nije od ubijanja komaraca nego stending ovejšn za vaš posao .

    Svi ste u talu i svi ste se nafatirali LOPINGERI JEDNI NEOPEVANI .
  • ma

    19.06.2010 07:22
    Liči mi...
    ...da su ovima sa Poljoprivrednog fakulteta uzeli zlatnu koku iz ruku pa sad dižu galamu da im je opet vrate.Kreiza je a treba opet ići na letovanje, zimovanje a i zašli su i novi modeli automobila...
    Opasni su ti profani sa svojim labaratorijama. Reče već neko, trebalo bi malo preispitati i rad tih labaratorija i gde sve završavaju novci koji "idu fakultetu"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti