Po devet minimalaca radnicima ATP Vojvodina

Oko 270 radnika ATP "Vojvodina" koji su se u firmi zatekli u trenutku stečaja, trebalo bi danas da dobiju minimalce koje je obezbedio republički fond "Solidarnost".

Oko 270 radnika ATP "Vojvodina" koji su se u firmi zatekli u trenutku stečaja, trebalo bi danas da dobiju minimalce koje je obezbedio republički fond "Solidarnost". Fond će isplatiti svakom radniku po devet minimalaca ukupne vrednosti 40 miliona dinara, a u tom iznosu Fond će postati akcionar ATP "Vojvodina" u stečaju. Za vrednost isplate radnicima će se umanjiti broj akcija.

Fond "Solidarnost" osnovala je pre pet godina država radi zaštite prava radnika u slučaju uvođenja stečaja u firmama. U tom Fondu, zaposleni čiji je poslodavac u stečaju, mogu da ostvare isplatu zarada za poslednjih devet meseci pre pokretanja stečajnog postupka, naknadu zarade za vreme odsutnosti sa rada zbog privremene sprečenosti za rad, naknadu štete za neiskorišćeni godišnji odmor ili otpremnine zbog odlaska u penziju.

Inače, na spisku je oko 12.000 srpskih preduzeća, a na računu ima dovoljno sredstava za samo 4.000 radnika koji su već predali zahteve i "ušli" u godišnji budžet. Budžet Fonda solidarnosti svake godine određuje država. To se čini na osnovu procena koliko bi radnika moglo da se obrati ovoj istituciji i zatraži prava posle stečaja.

  • Martin

    25.09.2010 17:02
    Meni je drago što nova stanica nije proradila, zato što je izgrađena na ultra glupom mestu, udaljena od svih delova grada, osim Klise. Trebali su naći neki način da renoviraju staru. Možda i da prestane da bude JP, da je prodaju... Nije mi drago što je puno ljudi propatilo zbog te nove stanice. Iskreno, jako mi je đao svih tih radnika, koji su završili na ulici i pre i posle stečaja.
    Glupi političari...
  • milorad smiljanić

    21.06.2010 14:13
    i šta sad ?
    oteli su čoveku firmu, nas radnike ostavili bez posla, novosađani i dalje putuju i dočekuju goste na stanici koja kao da je u bangladešu , nova stanica trune . nadam se da oni koji su do ovoga doveli neće daleko završiti , ne moraju dalje od pansiona u sremskoj mitrovici
  • dr Petrović

    18.06.2010 10:56
    Vredelo je : šteta : vajdi = 10000:1
    Zaista je bio odličan potez pravljenja nove stanice, pritisak na građane i grad, trovanje vazduha i blokiranje saobraćaja, ostavljanje sasvim urednih autobusa na parkingu da rđaju i trunu, maltretiranje porodica zaposlenih...

    Svi na šteti.

    A ko se ovajdio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti