Na magnetnu rezonancu i u Klinički centar

Pregled magnetnom rezonancom od danas je moguće obaviti i u Kliničkom centru Vojvodine, a ne samo na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, kako je do sada bio slučaj.
Pregled magnetnom rezonancom od danas je moguće obaviti i u Kliničkom centru Vojvodine, a ne samo na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, kako je do sada bio slučaj.

To znači da više neće biti liste čekanja od šest do devet meseci, kaže direktor Kliničkog centra Dragan Drašković. "Pregledi traju od 40 minuta do sat vremena bez očitavanja, smanjiće se sasvim sigurno liste čekanja, koliko brzo, na to pitanje ne mogu sa nekom matematičkom preciznošću da vam odgovorim", tvrdi Drašković.

On napominje da je ova dijagnostička metoda ugovorena sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje i obavljaće se besplatno, osim participacije, koja se plaća i za sve druge usluge.

Ovo je treći aparat te vrste u Vojvodini, kojeg je u rad pustio pokrajinski premijer Bojan Pajtić. On je rekao da je u poslednje tri godine u zdravstvo uloženo koliko je ranije ulagano za 30 godina. "Uložili smo 150 miliona u magnetnu rezonancu i time Klinički centar Vojvodine svrstali rame uz rame sa najmodernijim Kliničkim centrima u Evropi", izjavio je on.

Pokrajinska vlada ove godine je za zdravstvo izdvojila 12, 5 milijardi dinara, od čega je 45 odsto sredstava uloženo u Klinički centar. Tokom leta ova zdravstvena ustanova će nabaviti i specijalni aparat za anesteziju za magnetnu rezonancu. On će biti plastičan, bez metalnih delova i njime će moći da se snimaju i deca.

  • Aleksandar

    28.07.2019 13:59
    Ala lazuuu
    Ja sam neki dan zvao , da zakazem magnetnu ... lista cekanja je godinu dana ... tako da , nidje veze to sto oni gore pisu ...
  • Mamika

    19.06.2010 11:22
    ???
    Mislim da nema vise smisla,bas toliko lagati ovaj narod!!! Pa sad vise ni kod obicnog lekara,samo za recepte i upute,moramo cekati,prvo,da dobijemo nekog operatera iz cool-centra,a po nedelju i mesec dana na red! Tako da,taj,ko ovo pise,ili nema veze sa zdravstvom,ili ne zivi ovde???
  • Opet pokretna

    18.06.2010 18:03
    Aadj ne lazite, keve ti!
    Super, samo sto ce i dalje biti privilegovanih. Nayalost, ja sam nepokretna cekala na aprata mesec i po dana, onda sam nasla vezu i bila pregledana, pa je onda trebalo naci vezu da se iscita snimak.... Sramota! A sta je sa onima koji nemaju vezu...Ja sam posle nekoliko meseci stala na noge a sta ce oni jadnici koji nisu ili nemaju sansu da stanu... Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti