Zatvorena poslednja prodavnica "Noviteta"

Zatvorena je i poslednja prodavnica "Noviteta", u blizini upravne zgrade preduzeća na Futoškom putu.
Zatvorena poslednja prodavnica "Noviteta"
Foto: Pixabay

Direktor Srđan Lazarević izjavio je da je to učinjeno zbog malog prometa i što je nekoliko radnica iz prodavnice steklo uslov za odlazak u penziju pa će radnja biti ponuđena zakupcima.

"Novitet" je, podsetimo, imao više prodavnica u najužem centru grada, koje su pozatvarane i izdate u zakup čim je "Novitet" početkom 2004. godine kupilo zemunsko preduzeće "Zekstra" u posedu biznismena Dragana Đurića.

Celokupna imovina nekadašnjeg lidera u tekstilnoj industriji sada je pod hipotekom.

Tu se ubrajaju prodavnice, kojih je pre prodaje bilo četrdesetak, upravna zgrada i pogon na Futoškom putu, dok je pogon u Sonti prodat, a u Kisaču prazan.

"Roba je odneta u "Novitetove" radnje u Inđiji i Valjevu", naveo je Lazarević, i kazao da preduzeće, bez obzira na to što sada nema gde da plasira sašivenu konfekciju, nastavlja da radi.

Sada firma broji 42 zaposlena što je zanemarljiv broj u odnosu na vreme kada je Đurić kupio "Novitet" jer je tada zatekao oko šest stotina radnika, mahom žena.

"Ugovorili smo veliki izvozni posao za 2015. godina za Nemačku i radimo za "Zekstru", pa ćemo zaposliti još oko 30 radnika", kazao je Lazarević, naglašavajući da plate stižu na vreme.

  • ns time

    08.12.2014 10:14
    Sad ispade da su svi sentimentalci,a nije rec o tome.rec je da nisu morale sve fabrike da budu upropastene,moglo je nesto da se modernizuje.Ovako,ispalo je da se cekalo da neke starije zene odu u penziju, a ostale su najurene na vreme.Tuzno da gledamo ove slike(blizu zivim),a slika se opravdava pezijama.Uopste nije rec o tome.Rec je vlasniku koji nije ulozio ni mrvicu truda.Ulozio je nista.
  • 07.12.2014 21:58
    Politicari su sve unistili!
    Sramota svih politicara od 2000 do danas. Sve su raskucili. Sve! Ali sve!
  • Sremica

    07.12.2014 19:12
    Veeeelika šteta
    Još uvek imam nekoliko kaputa i kostima od pre 20-ak i više godina. Još su upotrbljivi,kvalitetno urađeni nisu demode.Imam i "Monine",ali "Novitetovi" su kvalitetnije urađeni i materijal kvalitetniji.Šta reći? Sve su nam urnisali i upropastili,ostavili pustoš,neljudi,neprijatelji sopstvene države i naroda.A mi...ćutke to podnosimo...Doookle!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti