Kraduckaju i na dečijim paketićima

SPO i Pokret "Dinara, Drina, Dunav" koji vode Vodovod i Čistoću uspeli su izgleda da nameste i tendere za novogodišnje paketiće, što je potpuna novina u radu političkih stranaka.
SPO i Pokret "Dinara, Drina, Dunav" koji vode Vodovod i Čistoću uspeli su izgleda da nameste i tendere za novogodišnje paketiće, što je potpuna novina u radu političkih stranaka.

Naime, podaci do kojih je 021 došao pregledom tenderske dokumentacije za ove nabavke, pokazuju neverovatnu podudarnost u dokumentaciji koja ide toliko daleko da i Čistoća i Vodovod kupuju po isti broj paketića - 383. Neverovatno je da oba preduzeća imaju isti broj dece koja primaju paketiće među zaposlenima, dok broj samih radnika nije ni približno isti.

Pored toga, kako se 021 uverio, oba tendera imaju istovetnu specifikaciju za kupovinu igračaka, koja je toliko detaljna da je jasno da se kupuju tačno određeni proizvodi, što je prema zakonu zabranjeno jer se favorizuje određeni ponuđač ili proizvođač. Ugovori o isporuci paketića su već potpisani sa firmom "OFY Company" iz Beograda, Vodovod je već objavio ugovor na sajtu, dok Čistoća to još nije učinila.

Prema ugovoru o kupovini paketića, Vodovod će ovih 383 paketića platiti 2.968.250 dinara. Inače, na tender je pristigla samo jedna ponuda.

Da SPO i 3D nabavku paketića u Čistoći u Vodovodu koriste za muljanje, pokazuju i nabavke novogodišnjih paketića u drugim novosadskim javnim preduzećima. U ostalim gradskim firmama, kako se 021.rs uverio, javni tenderi su ili u vidu nabavke vaučera u vrednosti od nekoliko hiljada dinara ili samo paketića bez posebno navedenih detalja. Pri tome, ne razlikuju se mnogo od sličnih nabavki prethodnih godina.

U prilogu teksta možete videti specifikaciju iz tenderske dokumentacije Čistoće i Vodovoda:

SPO i Pokret "Dinara-Drina-Dunav" čine zajedno koaliciju "Svi za Novi Sad" u gradskom parlamentu i imaju devet odbornika, dok još tri kontrolišu preko svog čoveka koji je jedan od članova Gradskog veća. (Ž. Bogosavljević)

Komentari 100

  • NS

    12.12.2014 20:29
    Pa sta sad,malo klepaju gde mogu,valjda ne mogu negde drugo-takva je situacija sa firmom sad,a ovi se navadili kao da im fali drugih vesti....
  • @UH - kakva reklama

    11.12.2014 09:09
    Verovao ili ne
    Ovo kad covek procita dao bi dinar da se uhvati u kolo, a dva da iz njega izadje.
    Ovo je klasican nacin zamazivanja ociju (tim ljudima u firmi) i jos klasicniji kradje uz podrsku sirokih narodnih masa.
    Gde ti gubari prodju posumljavanje je neophodno.
  • Gajo

    10.12.2014 19:32
    Kako lopovi biraju igračke deci
    "Lutka treba da bude obučena u adekvatnu garderobu iz bajke... Gitara na baterije muzička i svetleća sa MP3 priključkom... Set za igru leteći točkovi..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti