Izložba "Nestali u Holokaustu - Zemun - Svaka slika priča priču"

U okviru programa "Ledena tišina”, u četvrtak 21. januara u 12 časova, na Tribini mladih Kulturnog centra, biće otvorena izložba pod nazivom "Nestali u Holokaustu - Zemun - Svaka slika priča priču" autora Nenada Fogela.

Ovom izložbom, kada se ujedno obeležava i 70 godina od završetka Drugog svetskog rata, autor će Novosađanima predstaviti prošlost sa svim njenim greškama, a sa ciljem da se takve greške nikada više ne ponove.  Ovom izložbom pobeđuje se tendencija zaboravljanja svih nedužnih, surovo ubijenih samo zato što su bili druge nacije ili vere.

"Kroz priču o životima i sudbinama zemunskih Jevreja može se uvideti obrazac prema kome je jevrejski narod porobljavan i mučen širom Evrope. Antisemitizam i fašizam nemaju opravdanja - sve generacije moraju biti upućene u to. Upravo ovom izložbom podsećamo da stradali nisu samo bezlični broj, već jaki pojedinci čiji su ispunjeni životi nasilno prekinuti", rekao je Fogel.

Izložba će trajati do 30. januara.

Autor: 021.rs

  • Branko

    22.01.2016 15:51
    Ma ne treba mi da vodimo brigu da se ne zaborave jevrejske zrtve, jer ima ko da brine o tome i sve zrtve treba da se pamte i da se postuju, ali pobrinite se prvo za nase zrtve, a i krvnike, jer tu je snazna tendencija da se sve relativizuje, prekomponuje i zaboravi. Eto vam je to svima tu pred nosom, ali nece niko da vidi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič