Promocija zanimanja medicinski fizičar u Jovinoj gimnaziji

PMF organizuje niz predavanja koja će srednjoškolcima približiti čime se fizičari bave, od fundamentalnih istraživanja do potpuno primenjenih poslova, od izuzetne važnosti za zdravlje čoveka.
U Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" promocija zanimanja medicinski fizičar je u četvrtak, 4. februara, u 12:40h.
 
Razvoj medicinske dijagnostike, terapije i medicinske opreme visoke tehnologije zahteva timski rad stručnjaka raznih profila. U tim uslovima fizičari, usmereni na odgovarajuću naučnu oblast medicinske fizike, predstavljaju veoma važnu komponentu.
 
Medicinski fizičari su ključni tehnički deo radioterapijskog tima, čija se uloga i poslovi značajno usložnjavaju sa uvođenjem napredne opreme i tehnika. Osim u oblasti radioterapije, medicinski fizičari su deo medicinskih timova u oblasti nuklearne medicine, dijagnostike i zaštite od jonizujućeg zračenja.
 
Rak je globalni zdravstveni problem i drugi je najčešći uzrok smrtnosti u razvijenim zemljama. Više od polovine pacijenata se upućuje na zračenje, a kvalitetu lečenja doprinosi stanje opreme kao i obučenost osoblja.
 
Autor: 021.rs/ foto: PMF
  • ns

    04.02.2016 10:19
    nemojte ljudi
    Raspitajte se prvo o zanimanju medicinskom fizičara. Oni koji rade u Kamenici imaju mizerne plate, vode se kao nemedicinsko osoblje, iako bez njih doktor ne može da uradi plan lečenja, i iako su u zoni zračenja nemaju beneficirani staž. To je skandal u kakvim uslovima rade ti ljudi! Ko to može poželeti za sebe ili svoje dete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič