U utorak u Radio kafeu predavanje o ajurvedi

U utorak u 18 časova u Radio kafeu održaće se predavanje na temu drevne indijske medicine "ajurvede" i načinima na koje ona može pomoći kako bolesnom, tako i zdravom čoveku.

Predavanje će voditi doktorka Gordana Marković Petrović koja je za 021.rs objasnila da će na predavanju okupljene upoznati sa ajurvedom, koja je zapravo metod tradicionalne medicine koji je legalno priznat u našoj zemlji.

"Pričaćemo o ajurvedi, o dijagnostici, koja je zapravo pulsna dijagnostika što će reći da mi pregledom pulsa možemo da saznamo kakva je konstitucija pacijenta i koji je njegov eventualni disbalans u organizmu. To podrazumeva da imamo potpuno individulani pristup svakom pojedinačnom pacijentu", rekla je ona.

Ono što je u ajurvedskoj medicini najznačajnije to je da je potrebno uskladiti naše ponašanje sa ciklusima prirode, odnosno da se tačno zna kada jedemo u toku dana, kada se odmaramo, kako da detoksikujemo organizam i slično kako bismo svoj organizam vratili u ravnotežu. Posmatranjem dubokog pulsa može se utvrditi sa čim smo se mi to rodili, koji su to naši kapaciteti, a koje su mane našeg organizma. U zavisnosti od utvrđenog, kako osobe koje imaju neke zdravstvene tegobe, tako i potpuno zdarve osobe, mogu da dobiju svoju terapiju, jer ajurveda nije samo za osobe sa tegobama već i za osobe koje žele preventivno da deluju i time spreče mogući nastanak nekih zdravstvenih problema.

Ovo predavanje organizovano je od strane tima "Bioprotektor", novosadske kompanije koja se na našem tržištu bavi distribucijom proizvoda čiji je kvalitet i blagotvorno dejstvo na ljudski organizam i naučno dokazano, o čemu svedoče i sertifikati dobijeni od najznačajnijih medicinsko-naučnih institucija u našoj a i drugim zemljama, a koji se mogu pronaći na web sajtu kompanije "Bioprotector d.o.o.".

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič