Koncert Bože Vreća 18. marta u Sinagogi

Koncert Bože Vreća održaće se u petak, 18. marta u Sinagogi.

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki. Rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom. Prilikom gostovanja na TV "FACE" upoznaje basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala sa kojima osniva ansambl "Halka" (na staroindijskom jeziku "halka" označava dobrodošlicu svetlosti). Godine 2013. izlazi prvi "Halkin" album za sarajevski "Gramofon" zahvaljujući kojem ansambl stiče popularnost u Bosni i Hercegovini, gde priređuje i brojne koncerte. Dve godine kasnije usledio je album "O ljubavi" za istu kuću. Ubrzo potom Božo Vrećo ostvaruje i solo album pod nazivom "Moj sevdah" na kojem je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje. Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme. Trenutno živi u Sarajevu. Sprema novi album koji planira da objavi tokom ove godine.

Koncert će početi u 20 časova.

Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 021/452-344) svakog radnog dana od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa. Cene ulaznica: 1.000 dinara parter s strane i 1.200 dinara parter sredina i galerija. Onlajn prodaja i rezervacije na: www.muzickaomladina.org

Autor: 021

Foto: Stipe Mayiç - Anadolu Ajansı

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič