Izbeglička situacija kroz iskustva volontera u ponedeljak u CK13

Razgovor na temu "Izbeglička situacija kroz iskustva volontera" održaće se u ponedeljak, 28. marta u 19h, u Omladinskom centru CK13.
Prezentacije volontera koji su pomagali, ili to redovno čine, u izbegličkim kampovima/tranzitnim tačkama i prenošenje sopstvenih iskustava, što se tiče samih izbeglica, ali i organizacije volontera, zajedno sa fotografijama sa tih lokacija, ima za cilj da predstavi u jednom novom svetlu ono što mediji nazivaju "izbegličkom krizom".
 
Cilj prezentacije je rehumanizacija osoba koje prelaze veliki, a često i veoma opasan put od zemlje iz koje su rođeni i gde su živeli, gde često život uopšte nije moguć, do neke od evropskih zemalja gde bi aplicirali za azil. 
 
Prezentacije će pratiti otvorena diskusija na temu solidarnosti, odnosno reakcije i odsustva iste u Srbiji, s namerom da se pokrene razmišljanje o ovim temama, ako ne i akcija u bilo kom pozitivnom obliku.
 
Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič