U petak koncert tria "Mesta" i dua "Andagainandagain"

Koncert tria "Mesta" i dua "Andagainandagain" održaće se u petak, 13. maja, u Zavodu za kulturu Vojvodine, Vojvode Putnika 2.

"Mesta" su trio iz Novog Sada čija se muzika može opisati kao spoj minimalnog akustičnog alternativnog folka, slowcore i drone ambijenta. Bend je nastao 2007. kao akustični duo. Krajem 2013. postaje trio koji nastavlja da neguje intimistički pristup u nešto intezivnijem registru. Januara ove godine objavljuju svoj novi album 'VMMDVL'.

"Andagainandagain" je ambijentalni- elektro-akustički duo iz Niša, nastao kao spoj hladnog ambijenta (Pieces froides) i tekstualnih istraživanja. Svoju muziku vide kao konstantu, između metoda redukcije i repeticije. 2013. godine im je objavljen prvi album za špansku izdavačku kuću 48Laws. Njihova koncertna aktivnost rezultirala je split izdanjem sa kanadskim muzičarem Ejdanom Bejkerom. Živi zapis iz Sofije, snimljen za Bugarski nacionalni radio, pojavio se 2015. za Cathedral Transmisisons.

Koncert će početi u 21 čas, a ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič