Predavanje dr Fabrisa Toroa u Zavodu za kulturu Vojvodine

Predavanje "Kulturne politike u Francuskoj" dr Fabrisa Toroa održaće se u ponedeljak, 16. maja u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Predavanje, koje je deo projekta "Evropske perspektive održivog razvoja kulture", biće održano na engleskom jeziku, a prevod je obezbeđen.

Gost predavač je dr Fabris Turo, doktor pravnih nauka, profesor i predavač iz oblasti kultunih politika na Univerzitetu u Remsu i na Univerzitetu Paris I - Sorbona, Francuska. Član je mnogih ekspertskih mreža (koje rade u sklopu EU komisije) za razvoj kulture u Evropi i severnoj Americi.

Predavanje će predstaviti ključne elemente nacionalne, regionalne i lokalne kulturne politike Francuske. Francuska nacionalna kulturna poltika ima dugu tradiciju razvoja lokalnih politika koja se sprovodi po planu zvanične politike. Lokalne vlasti troše mnogo više novca za kulturu od Ministarstva kulture i imaju značajnu autonomiju da razvijaju sektor kulture na svojim teritorijama. Predavanje će analizirati evoluciju kulturni politika u kontekstu krize. Da li su privatno – javna partnertsva kompatibilna sa participacijom građana? Šta mogu kreativne industrije i održivi razvoj da donesu njima samima (građanima)? Pokušaće da odgovori na ta pitanja sa konkretnim primerima.

Pored profesora Fabrisa Turoa, u razgovoru će učestvovati i dr Ivana Volić, doktor nauka iz oblasti menadžmenta u kulturi i kulturne politike, docent na Fakultetu za sport i turizam-Tims u Novom Sadu. Ona će predstaviti rezultate nedavno završenog projekta "Terensko istraživanje stanja u sektoru kulture Novog Sada"  - više o istraživanju možete naći na sajtu bazakulture.rs. Ovaj panel će podstaći diskurs u kontekstu razvoja kulturne politke kod nas i razmenu iskustva sa kolegama iz Francuske.
 
Predavanje će početi u 19 časova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič