Festival dečijeg pozorišta na francuskom od 3. do 5. juna

Šesnaesto izdanje Međunarodnog festivala dečijeg pozorišta na francuskom ''Théâtre en fête'' održaće se od 3. do 5. juna, koje će, kao i prethodnih godina, okupiti brojnu decu iz Srbije i susednih zemalja.

I ove godine, uz tradicionalnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Francuski institut organizuje 16. izdanje Međunarodnog festivala dečijeg pozorišta na francuskom jeziku  ''Théâtre en fête''.

 U petak 3. juna, učesnici Festivala se okupljaju u Francuskom institutu, gde će se održati različite aktivnosti namenjene za međusobno upoznavanje dece učesnike festivala i za prevazilaženje jezičkih barijera.

U subotu 4. i nedelju 5. juna, program će se odvijati u sali Akademije umetnosti, gde će nastupiti trupe iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Slovenije i Crne Gore.

U subotu popodne, svi učesnici Festivala će se okupiti u Futoškom parku, gde će udruženja Scenatoria za njih organizovati edukativno-kreativne radionice koje za cilj imaju  oktrivanje arhitekture Jodne banje i njenih scenskih potencijala. U nedelju će najboljoj predstaviti po oceni publike biti dodeljena marioneta festivala.

Sve predstave su na francuskom jeziku, obezbeđen je sinopsis na srpskom jeziku, a ulaz na predstave je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič