Predstava "Off" zatvara sezonu u Novosadskom pozorištu

Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz zatvara sezonu 17. juna u 19 sati predstavom "Off - prevazilaženje granica" nastalu prema tekstu Katalin Ladik i ispovestima glumaca koji igraju u predstavi.
Predstava je inspirisana tekstom "Buđenje u Vroclavu" koji je Katalin Ladik napisala za XV. takmičenje mađarskih dramskih pisaca u januaru ove godine, kada je dobila prvu nagradu žirija.
 
Tekst Ladikove se na poetski i uzvišen način bavi izgubljenošću i lutanjem, životnim zidovima i preprekama. Tekst je filovan krajnje ličnim tekstovima članova ansambla Novosadskog pozorišta. Monolozi bazirani na sopstvenom iskustvu dokumentaristički se reflektuju i reaguju na trenutnu situaciju nesigurnosti i neizvesnosti na poslu: smanjenje prihoda, racionalizaciju i neizvesnost statusa umetnika, pa i običnog radnika i nezaposlenog u ovoj zemlji.
 
Predstava će pokušati da pozicionira publiku kao posmatrača, ali i kao izvođača i to tako što će menjati perspektivu gledanja predstave, premeštajući publiku sa gledališta na scenu. Ta igra sa perspektivom dopušta ansamblu da se na različite načine odnosi prema gledaocu i prema dramskom i dokumentarističkom tekstu. Ovo će biti istovremeno brehtijansko političko pozorište ali i tanano pozorište poezije koja se vezuje za naše živote i za klasičnu vojvođansku avangardu.
 
Predstava "Off" je do sada podigla puno prašine u novosadskim medijima i uporno dobija hvalospeve od publike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič