Letnja džez akademija od 10. jula na više lokacija u Novom Sadu

Šesta po redu Letnja džez akademija "Novi Sad – Dortmund" počeće u nedelju 10. jula i trajaće do utorka 18. jula.

Projekat se realizuje kao deo saradnje gradova pobratima, Novog Sada i Dortmunda. Direktna saradnja Kulturnog centra Novog Sada sa džez umetnicima iz Dortmunda traje već duži niz godina, a započela je gostovanjem Big Band-a Jazz Akademie "Glenn Buschmann" na Novosadskom džez festivalu.

Muzička redakcija je i ove godine obezbedila kvalitetan program Letnje džez akademije koja sadrži: besplatne radionice, predavanja i džem sešne koji će se organizovati u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada, muzičkoj školi "Isidor Bajić" i drugim lokacijama u gradu.

Ovogodišnji program za polaznike akademije pripremio je profesor Uve Plat, a ostali predavači su: Klaus Hajman, Matijaž Mikuletič, Gregori Gejnor, Vanja Kevrešan, Fedor Ruškuc, Miroslav Karlović, Sitara Šimanijak i Igor Molnar. Pored profesora u radu će učestvovati i dva asistenta – Boris Hložan, gitarista i Milena Jančurić, flautiskinja.

  • Ivan

    11.07.2016 11:58
    bez Ž
    Bože Živane ti si u svakoj supi mirođija i najpametniji. Koji je tvoj problem? Šta fali jazz-u i letnjoj akademiji? To što ti ne kontaš jazz ne znači da neko drugi u njemu ne uživa...
  • Zivan

    08.07.2016 00:16
    Ovi bas uporni sa Letnjom akademijom. Kome je ovde potreban dzez? Kod toliko divnih panonskih muzika, Novi Sad se pomodarski usmerava prema dzezu. Dakle, sto pre ukinuti radionicu, a saradnju sa Dortmundom obogatiti specificnijim kulturnim izrazima regija koje kuje dva grada simbolizuju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič